Bron Flickr - Cc Faungg

Britse toeristen houden buurt wakker met luidruchtig gefilosofeer

Analytische dronkelappen hebben geen respect voor continentale filosofische traditie

Herrie op de Zeedijk vannacht. Buurtbewoners werden wakker gehouden door luidruchtige Britse toeristen die de hele nacht over analytische filosofie liepen te schreeuwen.

Marja Steenbergen woont al 20 jaar op de Zeedijk, maar zoiets had ze nog niet meegemaakt. “Drie uur lang heb ik moeten aanhoren hoe dronken twintigers met dubbele tong beweren dat de pretenties om af te leiden wat de geest doet uit wat het lichaam doet is gedoemd zijn om ineen te storten, omdat de premisses voor zulke interferenties ofwel ontoereikend ofwel onkenbaar zijn. Tits! En daarna piste dikste van die gasten ook nog tegen mijn voordeur aan.” Toen een van de dronken Britten een zwarte zwaan begon te slaan met een tas belde Steenbergen de politie.

“Vandaag zeiden mensen tegen me: je weet dat je in de Amsterdamse binnenstad soms last hebt van luidruchtig gefilosofeer, als je daar niet tegen kan moet je ergens anders gaan wonen. Maar ik ben het daar niet mee eens. De continentale filosofische traditie is immers heel anders dan de Angelsaksische. Daar moet je gewoon respect voor opbrengen, ook al heb je nog zoveel gezopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zulke zaken gebeuren nu eenmaal wanneer je in het centrum van Amsterdam woont. Marja Steenbergen kan zich maar beter aanpassen door zich ook elke avond klem te zuipen. Wie weet steekt ze dan, als gelijkgestemde, ook nog wat op van het luidruchtige filosofisch gebabbel van de Britse toeristen.

Reageer
gravatar

Ik ben het daar niet mee eens. De continentale filosofische traditie is immers heel anders dan de Angelsaksische. Daar moet je gewoon respect voor opbrengen, ook al heb je nog zoveel gezopen.

gravatar

Er zijn wel een hoop Netterlenders die het vet koel vinden vrijwillig Engerlands te spieken, tegen andere Netterlenders, in Netterlend.

Helemáál niet tsjil!

gravatar

Het zou pas echt problematisch worden als ze Kants Kritik der reinen Vernunft zouden bespreken. Vooral het bespreken van het aspect transcendentale dialectiek gaat geheid gepaard met veel bloemrijke momologen, waarbij de buurtbewoners zich dom gaan voelen omdat ze het niet kunnen volgen. Die interferenties of hoe heet ook alweer zijn daarbij nog maar kinderspel!

Reageer
gravatar

Hoe heerlijk is het, om in alle rust en in het besef van je eigen ontoereikendheid en de overweldigende nietigheid van je eigen idee over het bestaan, zowel je eigen bestaan als dat van dat wat is, als van de relatie tussen je eigen bestaan en het bestaan van dat wat is – als er überhaupt wat is natuurlijk -, je abstracte ideeënwolk klaterend langs een concrete deur te laten spoelen.

Pissen met diepgang, daar komt het allemaal op neer.

Burp

Reageer
gravatar

Zulke gedachtes zijn wel een uitzending van het televisieprogramma ‘Het Filosofisch Kwintet’ van de Humanistische Omroep waard.

gravatar

goede analyse
en die achterste heeft – god-beter-het – een flesje Sourcy in zijn klauwen.
Zo wordt het niets met dat gezeik.

gravatar

Anonymous begon als een grap van online-relschoppers, nu is het een ondergrondse beweging die strijdt voor internetvrijheid. Wie zijn deze anons? Nederlandse internetactivisten geven voor het eerst antwoord: „Iedereen neemt het risico voor zichzelf.”

Reageer