Vroedvrouwen winnen nipt van Duitsland

Beslissende baby heet Gerben en maakt het goed

In tegenstelling tot de volleybalvrouwen en de handbalvrouwen hebben de Nederlandse vroedvrouwen wél de finale weten te bereiken op de Olympische Spelen. Het team was in een spannende halve finale te sterk voor outsider Duitsland.

In een best-of-five kwam Duitsland aanvankelijk via baby’s Günther (6:19:02) en Anna (4:53:12) op een comfortabele 2-0 voorsprong. Nederland kwam nog in de eerste helft op gelijke hoogte door een snelle tweeling: Tjibbe (5:11:21) en Sem (5:17:46).

Een tijdstraf na een keizersnede maakte een einde aan de goede reeks van de oosterburen. De Nederlandse vrouwen profiteerden direct en gedecideerd knipten ze na bijna zeven uur de winnende navelstreng door. De beslissende baby heet Gerben en maakt het goed.

Bondscoach Inge van Waaijerd kon het succes vooraf niet bevroeden. Ze is trots en blij, maar waakt voor overmoed. Zaterdag wacht in de finale India, dat met 5-0 over Frankrijk heen walste. “India is niet voor niets een grootmacht. Het wordt een zwaar duel.”

De zege van de vroedvrouwen was de tweede opsteker van de avond voor Nederland. Eerder wonnen de vuilnisheren met 20 kilo verschil van Bulgarije.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En nou moet het afgelopen zijn met het belachelijk maken van onze toppers. Dit verdienen ze niet. Lik me op Facebook!

En voor iedereen die als mij wil zijn: gebruik je eigen uusernaam!

Corrie van Hiernaast.
Uit Den Haag

Reageer
gravatar

O wee, geen woord over die vrouwen die het echte werk moeten doen, genaamd ‘persen’. Nee, da’s geen sinaasappeltje. Dat is vol aan de bak. En zo’n kind wordt later misschien nog een Voice Kid ook, een onverdraaglijke gedachte. Die vroedvrouw zit niet met al die lasten. Die wast haar handen en pakt zilver. Fijn is dat.

Reageer
gravatar

We mogen met z’n allen hopen dat Corrie van Hiernaast nooit een kind heeft gekregen. Dat wil je een kind niet aandoen, dat mens, met dat gewicht, als moeder.

Reageer
gravatar

Waar haalt-ie het vandaan? Zo origineel! Toch ook hier weer iemand die nooit goed is hersteld van een te innige (Freudiaanse) moederbinding. Zoals vaak bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is de navelstreng met moeder nooit doorgeknipt, dat geeft in het latere leven een beperkte actieradius, (niet alleen fysiek) maar ook een significant hoge kans op een Oedipus-complex. Voilà; een koekoeksei.

gravatar

Weet je zeker dat niet Freudfrauen moet zijn? Andere Duitsers zeggen gewoon nog “Hebamme”, maar ja: zoveel Duitsers, zoveel meningen; sie schaffen das.

gravatar

Nee je hebt gelijk, in Pruisen, Thüringen, Saksen en Beieren gebruiken ze het ook; het verdeelt Duitsland nu opnieuw, dit keer in Altmodische en Neumodische Geburt. Tragisch. In de Engelse sector van West-Berlijn hadden ze het vroeger zelfs over: “Midwife”, decadent aanpassingsgedrag.

gravatar

Ik weet het niet, de laatste tijd lijken ze geobsedeerd door likes, wat ten koste gaat van de PVV propaganda. Corrie hebben deze komkommertijd nog geen vormbehoud getoond.

gravatar

Lieve Benny, c.q. Corrie watcher, c.q. GeenWILDERSaub . Vind je het vervelend dat C.v.H. zo actief is op de site? Wil je er met iemand over praten?

gravatar

Cecilia ten Bleeke, de vroedvrouw op de foto, legt hier juist aan voor een reddende Heimlich squeeze-and-push greep die in één keer een stuitbevalling in de baarmoeder keert, de placenta op een neuslengte afstand brengt van de neo-natalicus en de linker (of rechter) duim in de mondholte plaatst. Zulks voorkomt ongewenste postnatale huilbuien.

Reageer
gravatar

Als ook de vóórechtelijke en buitenechtelijke bevallingen waren meegerekend had Nederland met grotere cijfers gewonnen. Ook baby’s die in Amsterdamse achterstandsbuurten in afvalcontainers te vondeling worden gelegd, worden niet meegerekend door NOC*NSF, dus knap dat Nederland toch nog won van Outsider Duitsland

Reageer
gravatar

Toch nog iemand die het opviel: compliment Cornelis! Welbehagen is wel een GROOT woord; laten we het houden op een aangename verrassing. Gelukkig is de inhoudelijk vervlochten maatschappijkritiek vrijwel iedereen ontgaan. De Speld is eigenlijk ook geen forum voor dit soort teksten: Oliegladde oneliners en vooral veel politiek correcte (?!) Corrie-bashing, men moet ook niet méér van dit medium verwachten. Daar houdt de redactie al rekening mee.