Mannelijke sporters klaar met vooroordelen over laag niveau

'Geef het eens een kans'

Er zijn veel vooroordelen over mannensport, die allemaal op hetzelfde neerkomen: het stelt weinig voor. Een aantal Nederlandse sporters is er klaar mee. “We hebben misschien niet de bouw om op hetzelfde niveau als de vrouwen te presteren, maar onze wedstrijden zijn wel degelijk de moeite waard.”

Theo Bos is baanwielrenner. In de schaduw van olympisch kampioene Elis Ligtlee rijdt hij zijn rondjes in Rio. Toch denkt hij dat sportliefhebbers wel degelijk met plezier naar zijn wedstrijden zouden kunnen kijken. “Wij rijden echt ook op hoog niveau. Er zijn zo veel mensen die zeggen dat mannen niet kunnen fietsen, terwijl ze nog nooit hebben gekeken. Dat stoort me wel eens.”

Turnster Sanne Wevers neemt het voor de mannen op. Ze noemt de naam ‘Epke Zonderland’. “Hij is best een talentvolle turner. Weinig mensen zullen het gezien hebben, maar op deze Spelen kwam hij een behoorlijk eind. Ik denk dat we van deze jongeman nog veel kunnen gaan horen in de toekomst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat paspoort was snel genoeg geregeld maar voor een geslachtsverandering moet men toch gauw op een jaar rekenen. Dat was te kort dag, amigo.

gravatar

Toch moeten we oppassen dat we hiert met zijn allen mannelijke sporters geen minder waardigheids-complex gaan aanpraten: Toegegeven; het zit ze niet mee in 2016: Juri van G. te laat binnen, Epke Z. plat op zijn gezicht, Tom Dumoulin een spaak in het wiel, Bietsvolleballers Nimmerdoor en Dinges al in de series uitgeschakeld, hockeyers opgerold, baanrenners in de verkeerde rijrichting, de mannen dubbel acht op een mijn gelopen en gezonken, discowerpers door proppers ingerekend, polsstokhoogspringers niet eens uitgenodigd. Edward Gal uit het zadel geworpen, Gerrit Krol door een dronken Tadzjik buiten de mat geworpen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik heb een dringend appèl aan Wout (?) Bolhuis: voortaan betere kandidaten afvaardigen, als we niet de risée van de internationale O.S.-gemeenschap willen worden. Onze mannen hebben wél een Olympische prestatie geleverd; ze de meeste condooms op(en)gemaakt. Maar dat komt dan weer niet op het Rio Sportjournaal op NPO 1, hooguit nog bij SBS Shownieuws

Reageer