Republikeinen overwegen eigen partij op te richten

'Niet-geschifte Republikeinen voelen zich nauwelijks vertegenwoordigd'

In de Verenigde Staten willen Republikeinen hun eigen partij oprichten. Ze kunnen zich sinds de opkomst van Trump niet langer vinden in de roekeloze, incompetente en impopulaire manier waarop hun standpunten onder de aandacht worden gebracht. “Amerikaanse Republikeinen die niet compleet geschift zijn worden nauwelijks vertegenwoordigd in de politiek.”

De Republikeinen vinden dat er in de huidige situatie geen stem wordt gegeven aan de onderwerpen die zij belangrijk vinden. Reince Priebus, initiatiefnemer van de nieuwe partij, wil gaan voor een frisse conservatieve koers: “Trump is xenofoob, een vrouwenhater en een lul. Dat geluid horen we al jaren in Washington, het is nu tijd voor een nieuw conservatief geluid met nieuwe idealen, zoals het verbod op abortus.”

Maar het is ook een kwestie van de toon van het debat, zegt Priebus: “Uiteindelijk is de kern van de Republikeinen dat wij ook onze volstrekt achterlijke standpunten op een normale manier brengen. En als daar in het huidige politieke landschap geen partij voor is, dan moet je die zelf oprichten.”

Eén van de onderwerpen waar de nieuwe partij een iets minder geschift standpunt zal innemen is de huidige wapenwetgeving: “Het idee dat iedereen een wapen zou mogen kopen en Clinton neer zou mogen schieten gaat ons te ver. Wij vinden dat iedereen een wapen zou mogen kopen en Clinton alleen zou mogen neerschieten als ze op jouw erf komt.”

Een officiële naam voor de nieuwe partij is er nog niet. Priebus: “Na wat mindmaps en collectieve brainstormsessies lijkt het erop dat het misschien weleens ‘de Republikeinse Partij’ zou kunnen worden. Een naam die precies zegt waarvoor wij staan.”

De allerbelangrijkste boodschap van de nieuwe partij is volgens Priebus heel helder: ‘Geen Trump please.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wanneer je de woorden en zinnen in het artikel leest zoals: roekeloze, incompetente, impopulaire . Trump is xenofoob, een vrouwenhater en een lul. ‘Geen Trump please.’ dan is het wel duidelijk.

De schrijvers Jop Eikelboom en Peter Buurman zijn geframed door de Nederlandse linkse pers. Ze zijn niet meer onafhankelijk en hebben hun geloofwaardigheid verloren.

Het credo van De Speld is: Uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws.

Daarom lees ik De Speld!

Wordt het geen tijd voor een zuivering bij de redactie van De Speld?

Corrie.

Reageer
gravatar

Tja, “de artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard.” Er zou niet veel meer gepubliceerd worden. want echtse gekkies staan niet bekend om hun relativeringsvermogen.