Epke Zonderland introduceert nieuw element: de ‘Yuri’

Jury is niet overtuigd door imitatie ietwat dronken atleet

Tijdens zijn oefening eerder vanavond introduceerde turner Epke Zonderland een nieuw element op de rekstok: de ‘Yuri’. Hier imiteert hij in volle vlucht een ietwat aangeschoten atleet, om vervolgens laveloos op de grond te liggen. Het publiek reageerde enthousiast, de jury vond het echter geen extra punten waard.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, ze “moeten zich schamen dat ze zo over een Nederlandse topsporter praten”. Maar wen beetje satire helpt wel tegen de pijn, toch?

gravatar

Zie je wel dat topsport een fundamentele religie aan het worden is, ja mag er niet eens meer grapjes over maken!
Geeft niet hoor Epke, je bent net op tijd terug voor Lowland.
Bedoelen ze dit met De Zondeval mijnheer Hendriks?

gravatar

Wauw, zelfs als de speld satire maakt over terrorisme of humanitaire rampen is er niet zoveel verontwaardiging in de reacties als hier te zien is..
Kennelijk zijn we meer begaan met brood en spelen dan met écht leed en échte pijn.

Het geeft toch wel te denken.

gravatar

Heb overigens ook te doen met Yuri.

Kon Bram van Bokhoven niet beter voor hun beiden invallen? Het draaide immers eigenlijk om hem.

Jammer dat Bram zijn kunnen niet heeft laten zien.
Oh, dat wàs het, dat wegsturen.

gravatar

Beste Speld, vaak vind ik jullie stukjes erg leuk, maar hier slaan jullie echt de plank volledig mis. Deze flauwe grap doet afbreuk aan het gigantische karakter dat Epke vanavond getoond heeft door zijn oefening alsnog helemaal af te maken. Ook al werd hij zevende, hij is een held en een waar sportman. Qua karakter is hij niet te vergelijken met Yuri. Bedenk voortaan even of je grapjes wel recht doen aan de mensen om wie het gaat.

Reageer
gravatar

Blijkbaar heeft De Speld verzuimd ons op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Zonderland was namelijk bij wijze van compromis naar huis gestuurd ten gunste van Yuri.

Trouwens, wat heeft NOC/NSF er een zooitje van gemaakt. Eerst sturen ze Yuri weg om thuis zijn roes uit te slapen, en vervolgens lazert Epke naar beneden om lam op die mat in slaap te vallen. En wie profiteert daar van? Juist, een Duitser!

Vervolgens weigert een paard de dienst uit religieuze overwegingen (vloeken van de berijder) en roepen de hockeyers om hun moeder als ze elf Belgen aan de overkant van de middellijn zien huppelen.

Dit levert ongetwijfeld Kamervragen op, want deze perikelen worden in het Holland House nu al omschreven als een Nexit.

Reageer
gravatar

Nee Corrie, dan zeg “je jullie moeten je schamen dat je zo over een Nederlandse topsporter schrijft”, wellicht schamen ze zich voor Epkes val, maar nu zet je het Nederlanderschap negatief neer. Een beetje satire helpt wel tegen de pijn, toch?

Reageer
gravatar

Hahaha briljant stukje! Even voor de zuurpruimen: iedereen weet dat Epke een topsporter is, maar daar kan je geen grappig stukje over schrijven!

Reageer
gravatar

Wat een onzin joh,

Hebbie die grote bult met dat gele puntje in het midden op dat hoofd van ‘m gezien? Die is van de buitencatagorie! Daar kun je een aardig stukje over schrijven, hetgeen ik nu niet zal doen, want dan wordt het nogal een vies praatje.

gravatar

De reden dat de jury niet in staat is het element te waarderen heeft te maken met het feit dat de moeilijkheidswaarde afhangt van de hoeveelheid drank die voorafgaand aan de oefening genuttigd is. De uitslag van de dopingtest is hiervoor bepalend. Tot die tijd kan de jury nog geen score vaststellen is en de gouden medaille van Fabian Hamburger vooralsnog alles behalve definitief.

Reageer