Drama in Tokio: atleet ontdekt dat zijn sport niet bestaat

‘Ach ja, dat is topsport’

Een even bizar als treurig verhaal: Frits Hoefsmid uit Alblasserdam stond al helemaal klaar in de speeltuin met een drietand in zijn hand. Klaar om de strijd om olympisch goud aan te gaan. Toen ontdekte hij dat zijn sport helemaal niet bestaat.

Hoefsmid is gedesillusioneerd, vertelt hij op zijn oefencircuit: “Ik heb hier vier jaar lang keihard voor getraind; semisquats, dubbelhandig dienbladwerpen op één been, achterwaartse kruispassen, op de step naar mijn werk met mijn ogen dicht, iedere dag weer. Mijn linkertriceps is sterker dan ooit. Ik had het idee dat de concurrentie veel minder ver was. En dan gebeurt er zoiets. Ja, dan stort je wereld wel even in. Maar goed, je weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Dat is topsport. Of nou ja, kennelijk niet dus.”

De afgelopen vijf jaar stond alles in het teken van de Spelen. Hoefsmid liet niets aan het toeval over. Hij beschikt over een supersonisch aerodynamisch duikpak en hij volgt een streng dieet. Begeleiding kreeg hij niet, hij moest zijn eigen boontjes doppen: “Het was niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk ging ik toch naar Tokio. Dat was een bevestiging van mijn vorm. Even had ik nog de hoop dat ik de vlag zou mogen dragen bij de openingsceremonie, maar ik moest mijn kür al op de eerste dag van de Spelen afleggen, waardoor dat niet mogelijk was.”

Ondanks de teleurstelling geeft de voormalig boekhouder de moed niet op. “Volgend jaar probeer ik het gewoon bij de Winterspelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat verongelijkte hoofd is wel verklaarbaar, want bij zijn geboorte haalde hij de limiet ook niet, en waren ze ‘m geheel tegen de regels in zelfs even kwijt.

Nu komt dat binnen zijn famielje wel vaker voor. Met neefje Rob de H. wil het ook niet zo lukken allemaal, ondanks het voetstuk wat hij onder zijn schoenen geplakt heeft.

Reageer
gravatar

Het 3×3 cross-country (meestal in een speeltuin afgenomen wegens de natuurlijke leefomgeving), is inderdaad drie jaar geleden afgeschaft als Olympische zomersport. Dit naar aanleiding van geluiden over de morele ongewenstheid vanuit de samenleving.

Het is te hopen voor Frits dat de Olympische wintervariant van het driemaal driejarigen prikken met de drietand cross-country tijdig wordt goedgekeurd.

Reageer
gravatar

Je moet maar zo denken: zwapidis (de zwartepietendiscussie) werd ooit ook niet als sport erkend. Moet je zien wat voor topniveau dat tegenwoordig heeft. Elk spel heeft een toekomst!

Reageer
gravatar

Dan moeten die blanke tokkies toch snel leren de 100 meter binnen 9,58 af te leggen, anders grijpt de Grote Zwarte Piet zelf hen.

gravatar

Alle reacties zijn misplaatst, Frits Hoefsmid behoort als speervisser tot de absolute wereldtop; hij heeft in zijn eentje het hele Great Barrier Reef leeggevist, hij heeft hele scholen Orka’s het strand opgejaagd en bijna had hij, in de Zee van Marmaris, een unieke Recepto Talibanus Erdoganis (coeloqant) aan zijn speer geregen. Dit zeldzaam bloeddorstige exemplaar werd op het laatste moment gered door een gezamenlijke ingreep van Amnesty International, Greenpeace en de leiding van de NAVO. Frits Hoefsmid is hier afgebeeld op een wervingsfolder van topfabrikant I.S. (International Spears) met het topmodel Trident Ace XL

Reageer
gravatar

We mogen blij zijn dat de sport van Frits Hoefsmid geen Olympische sport is. Anders waren, wanneer er meer sporters zoals Frits zijn, alle zeeën en oceanen leeg gevist.

Linkse organisaties zoals Greenpeace proberen ons wijs te maken dat de zee over bevist is. Dat is niet waar. Kijk maar naar de koel- en vriesvakken van de supermarkt. Er is volop vis uit de meest exotische zeeën en oceanen te koop.

De zoveelste leugen van links.

Corrie.

gravatar

Is het niet hartverwarmend, Mohammed, dat zelfs een Speldenprik als de volstrekt misplaatste en kwetsende opmerking (zoals die jij hier poneert) zonder consequenties kan worden gepubliceerd? Dat zou je eens in (ik noem maar wat) Turkije moeten proberen. Het valt alleszins mee dat je weet dat er twee (2) hersenhelften zijn en om aan dat inzicht -óók nog- een innerlijke “dialoog” te verbinden, is statistisch positief afwijkend van de opvatting dat er maar één (1) mens is die over twee werkende hersenhelften beschikt. Iemand ergens in Ankara. Ken je trouwens het multicultureel aangepaste spreekwoord al: meehuilen met alle Grijze Wolven in het bos? Unisono. Nou kerel, het beste met je wat haperende onderscheidingsvermogen. ‘t Is net wat je zegt: “Shit happens”

gravatar

Natuurlijk joh. Het is allemaal een groot complot en jij hebt jezelf tot doel gesteld het te ontmaskeren. Voel je je eenzaam Gorrie? Heb je niemand om mee te praten?

gravatar

Ik heb sinds de brugklas niet meer zo’n warrige discussie meegemaakt met implicite beledigingen die stiekum helemaal niet beledigend zijn. Kan iemand me uitleggen wie cool is en wie niet, zodat ik een beetje mee kan joelen?

gravatar

Beetje jammer, de meeste artikelen zijn raak, deze is ver naast het doel, maar da’s ook lastig met een drietand .. Om welke sport gaat het trouwens, wordt niet bij naam genoemd… en hoe kan deze meneer zijn kür al op de eerste dag afleggen als zijn sport überhaupt niet bestaat….

Reageer
gravatar

Alblasserdam is het wereldcentrum van het “achter het net vissen”. Met deze mislukte deelnamepoging is Frits dan ook de onbetwiste wereld/olympisch kampioen.