Maurits Hendriks knipt kartonnen medailles voor Nederlandse sporters

‘Voor mij zijn het allemaal helden’

Chef de mission Maurits Hendriks is momenteel druk bezig met het knippen van kartonnen medailles voor de Nederlandse sporters. “Het is niet de bedoeling dat ze hier weggaan met een vervelend gevoel. Voor mij zijn het allemaal helden.”

De aanmoedigingsprijs gaat naar Henk Grol. “Henk heeft heel hard zijn best gedaan, met deze medaille willen we laten zien dat we vertrouwen in hem hebben. Als hij nu heel hard blijft werken, kan hij over vier jaar misschien een echte medaille winnen.”

Verder krijgt Rick van der Ven een kartonnen plak voor zijn getoonde moed, Wout Poels heeft een medaille ontvangen voor de meest gezellige wielrenner. Kim Polling krijgt een medaille voor ‘meest nuchtere reactie na verlies in eerste ronde’. En de pechmedaille is uiteraard voor Annemiek van Vleuten. Ze krijgt een tegoedbon voor de pannenkoekenboot en mag twee vriendinnen meenemen.

Ranomi Kromowidjojo heeft een speciaal plekje in het hart van Hendriks: “Voor Ranomi heb ik een ‘leuk dat je er ook was’-medaille gemaakt. Dan weet ze dat ik het leuk vond dat ze er ook was. Begrijp je?”

Femke Heemskerk kreeg een medaille met een sticker van een prinsesje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Yuri van Gelder heeft ook een kartonnen medaille ontvangen uit handen van Maurits Hendriks; “Je bent helaas wel over de schreef gegaan met een paar biertjes, maar hebt gelukkig niet geïnhaleerd, en dat is ook wat waard”, aldus de Chef de mission.

Reageer
gravatar

En de medaille die Hendriks voor zichzelf maakt wordt hem omgehangen door Mart Smeets. Het is een wisselmedaille voor ‘ons_kent_ons ijdeltuiten’. De volgende keer hangt Maurits hem dan weer om bij Mart.

Reageer
gravatar

Bij alle genomineerden voor een kartonnen medaille mis ik de naam van die jongen van Bolhuis; ooit een ster in het veldhockey-gebeuren, nu een onmisbare NOC*NSF -bobo.
Ik denk ook aan Dafnè Schippers, het meisje met het strakste sportlichaam dat zo fnuikend blijkt voor zelfvertrouwen en resultaten van diepdonker getinte atletes die ooit het monopolie hadden op alle 1-2-3 plaatsen op het podium van atletiek. Op die paar Russinnen na die op (lach)gas liepen.

Reageer
gravatar

Wat zielig, die man. Ziet hij zijn fouten in, maakt hij kartonnen medailles voor de “verloren” spelers… wat en prutser ben je dan!

Reageer