Geweldig! Deze jongen heeft een foto met een lesauto

'Hoppa, in de pocket!'

Het is razend populair onder jongeren tegenwoordig: op de foto gaan met een lesauto. Dit lijkt misschien een koud kunstje, maar iedere ervaren poseur weet dat niets minder waar is. Lesauto’s zijn namelijk mobiel en bewegen zich niet zelden met snelheden tot wel 130 kilometer per uur voort. Toch zijn er een aantal jongeren die het voor elkaar krijgen om een foto met een van deze voertuigen te bemachtigen.

Een van hen is Herbert (19) uit Hellevoetsluis. Vol trots laat hij op zijn Facebookprofiel weten dat zijn missie geslaagd is. ‘Hoppa, in de pocket!’, vermeldt hij in het onderschrift. Vrienden en familie reageren enthousiast, met name omdat het Herbert in één keer is gelukt. Zijn oom reageert ludiek angstig: ‘ik ga de komende tijd de weg niet meer op!’, want hij zal nooit een dergelijk indrukwekkende foto kunnen maken.

Het is niet voor het eerst dat Herbert het voor elkaar krijgt een unieke foto als deze te maken. Eerder deze zomer plaatste hij ook een foto waarop hij zijn schooltas aan het uiteinde van een vlaggenstok wist te bevestigen. Ook deze foto werd enthousiast ontvangen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik was onlangs ook in de gelegenheid mezelf met een lesauto te fotograferen. Ik had het geluk dat de lesauto in kwestie op een wit kruis voor een verkeerslicht stil stond.

Dit was overduidelijk een rijschool-van-de-toekomst. De bestuurder (neem aan de instructeur, er waren verder geen inzittenden) was druk in de weer met haar mobieltje, ik denk om in de verkeersregels op te zoeken wat nu de betekenis is van een dergelijk kruis. Slim om de geneugten van dit decennium in de praktijk toe te passen in je rijles: weet je niet wat het bord betekent dat je net passeerde? Zoek het maar even op!

Reageer
gravatar

Ik denk dat hier ergens iets is misgegaan. Volgens mij is Herbert blij omdat hij zijn rijbewijs heeft gehaald. En dat hij zijn schooltas aan een vlaggenstok hing, betekent dat hij geslaagd is voor zijn school. Misschien kan De Speld dit even rechtzetten, anders is het wel erg sneu voor de redactie.

Reageer
gravatar

Wat je zegt Benny,

De vrees bestaat dat het bandje nog wel een poosje door blijft lopen, want om op de stopknop onder die snotfabriek van ‘m te meppen is een professional nodig. Een dergelijke afdoende behandeling zit dankzij Edith Schippers niet meer in het Basispakket, dus zullen we moeten wachten op een breuk.