Zwemmers gaan het zonder zwembandjes proberen

'We zullen risico's moeten nemen'

De Nederlandse zwemmers gaan de rest van hun wedstrijden tijdens de Olympische Spelen afwerken zónder zwembandjes. Het is een noodgreep om een einde te maken aan de matige prestaties van de zwemploeg.

“Het is risicovol”, geeft coach Martin Truijens toe. “Maar de afgelopen dagen heeft de nadruk misschien wel wat te veel gelegen op veilig ronddobberen. Als we mee willen doen om de medailles, zullen we uit onze comfort zone moeten komen. Dat betekent ook risico’s durven nemen.”

Commentator Jeroen Grueter noemt de beslissing onverantwoord: “Je hebt risicovol en je hebt gevaarlijk. Moet je je voorstellen hoe moeder Kromowidjojo straks naar die wedstrijd kijkt, terwijl haar dochter zonder bandjes in het water ligt.”

Ranomi Kromowidjojo is niet zo bang voor de gevaren: “Dat is koudwatervrees. In Londen zwommen we voor het eerst buiten de haak van de badmeester en volgens mij ging dat niet zo slecht, toch?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit lijkt op de terugkeer van de Belgische waterpoloploeg na de Spelen in Rome , jaren geleden. Laatste geworden en toch duizenden mensen naar Zaventem.
Een Nederlanse reiziger vroeg verbaasd “waarom”?
Antwoordde een Belg ” wij zijn zo blij dattem gemene verdronken is” …….

Reageer
gravatar

maar de mannen bij zwemmen dragen al geen badpak enkel een te kleine zwembroek! Om Thorpe natuurlijk af te leiden!