IOC: homoseksuele atleten mogen niet hand in hand hordelopen

‘Liefdevol over een hindernis springen is te gevaarlijk’

Het IOC heeft voor ophef gezorgd door te verklaren dat homoseksuele atleten niet hand in hand mogen hordelopen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Volgens het IOC is het te gevaarlijk als twee sporters van hetzelfde geslacht liefdevol elkaars hand vasthouden terwijl ze op volle snelheid over een hindernis proberen te springen.

Mensenrechtenorganisaties vinden dat het comité discrimineert, omdat het verbod alleen voor homo’s geldt en niet voor alle sporters. IOC-voorzitter Thomas Bach is het niet eens met de kritiek: “Mannen en vrouwen doen niet mee aan dezelfde wedstrijd, dus dat zou symboolpolitiek zijn. Nee, we verbieden alleen affectie van homo’s.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is terecht dat het IOC het hand in hand hordelopen van homoseksuelen verbiedt. Voordat je het weet is het hek van de dam en krijg je bijvoorbeeld bij de Olympische watersportwedstrijden een Canal parade.

Homo’s kennen geen grenzen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik heb een hekel aan mensen met een beperkte hersencapaciteit zoals Corrie. Dat soort mensen zijn net zo gevaarlijk als homos die hand in hand hordelopen.

gravatar

Ik vind dit bijzonder kort-door-de-bocht van jou, Corrie! Ieder wel denkend mens zou zich er van bewust moeten zijn dat er geen kanaal is in de buurt van het olympisch stadion. Jou kortzinnige opmerking stelt me teleur…

gravatar

Jeetje derde poot. Je moet de Canal parade niet letterlijk nemen maar figuurlijk.

Jij weet toch ook wel wat voor een effect water op homo’s heeft. Het effect hebben we afgelopen zaterdag kunnen zien.

De vrouwen gaan zich kleden als Karin Bloemen en de mannen steken veren in hun achterste. Dat doen homo’s, dat heb ik gelezen, dat heb ik gezien, dat is waar.

Dat wil je toch niet zien bij de Olympische Spelen?

Corrie.

gravatar

Als eenmalige daad van verzoening keuren we dit goed. Maar als het volk de doodstraf wil moet je mij niet bellen.

gravatar

De kans dat twee homoseksuelen in de finale van een olympische sport terechtkomen is heel klein. Hetzelfde geld voor lesbische negerinnen en/of ook voor de intellectueel emotioneel onderontwikkelden. Al die IOC leden herbergen meer CvH in zich dan eenieder van ons zich kan voorstellen.

Reageer