NOS

Goud voor Nederland op de Emotionele Achtbaan

Overwinning leidt tot gemengde gevoelens

Op de Olympische Spelen hebben de Nederlandse baanwielrensters de gouden medaille veroverd op het onderdeel Emotionele Achtbaan. Met een valpartij en een overwinning was Nederland de concurrentie te emotioneel af.

Renster Shanne Braspennincx kijkt met gemengde gevoelens terug op het goud: “Daar hebben we ook voor getraind met z’n allen. In de laatste meters was het zwaar en hilarisch, maar ik wist dat er maar één ding op zat: verstand op nul en keihard blij zijn en bezorgd, boos, bang, verbaasd en weemoedig. Echt bizar dit. Je kon erop wachten.”

Braspennincx erkende dat de Olympische titel overschaduwd werd door de gebeurtenissen tijdens de halve finales: “Fantastisch dat we deze rollercoaster op deze manier kunnen bekronen. Ik ben er kapot van, maar blijdschap overheerst helaas”, aldus het woedende feestvarken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan je niet, daarvoor ben jij te dik en te zwaar en te log. Olifanten doen niet mee met het damesbeachvollebal!