Bron Youtube - Happy Colors Kids TV

De nieuwste foodrage: zelf boterhammen smeren

Luuk (6): ‘controle over voeding weer in eigen hand nemen’

Er lijkt geen einde te komen aan de populariteit van zelfgemaakt voedsel. Na het thuisbrouwen en zelf fermenteren is ook de zelfgesmeerde boterham aan een opmars bezig.

Kristien (7) is sinds drie maanden fanatiek smeerster. “Als ik mijn boterham zelf smeer is het eten ervan een veel authentiekere ervaring. Veel van mijn leeftijdsgenoten weten niet eens dat hagelslag oorspronkelijk uit een pak komt. Het is toch raar dat mijn generatie zo volkomen vervreemd is van ons voedsel.”

Luuk (6) roemt vooral de variatiemogelijkheden van het zelf smeren. “Eerst liet ik van hogerhand bepalen wat voor broodbeleg ik kreeg: eerst altijd kaas of vlees en daarna pas hagelslag. Door zelf te smeren neem ik de controle over mijn voeding weer in eigen handen. Je weet tenslotte maar nooit wat voor E-nummers papa en mama op je boterhammen smeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Probleem is nu dat als het kaas van het brood gegeten wordt het nu om zelf geschaafde kaas gaat, dus het risico is groter geworden indien Luuk wél voor kaas op zijn brood kiest. Hij verliest dan naast zijn kaas immers ook de gedane arbeid.

gravatar

Daaaag, lieve kindertjes!
Weet je wat nog véél beter is dan zelf beleggen?

Zelf brood snijden!

Met Grooote, Scherpe Messen.
Flink heen en weer halen,
En vóórdat je begint, altijd even de scherpte testen op je vingertjes!

Oh ja,
niet vergeten.

Altijd je mes aflikken na het snijden!

Reageer
gravatar

Hmm., niet zo origineel. Je hoofdlettergebruik in de zin ‘Met Grooote, Scherpe Messen.’ vind ik overdreven.

gravatar

Corrie van Hiernaast eet waarschijnlijk alleen de witte hagelslag van de hagelwit. Wel blijbaar altijd veel te veel op haar brood gedaan en nog altijd.

Reageer