Wat doet een kroegsport als boogschieten op de Olympische Spelen?

Sportwereld begrijpt weinig van IOC

Veel sporten strijden nog steeds om ooit eens de Olympische status te krijgen, maar een ordinaire kroegsport als boogschieten is dit jaar wel weer te zien op de Olympische Spelen. De sportwereld snapt weinig van de keuzes die het IOC maakt.

Nederlands honkbalcoryfee Robert Eenhoorn is een van de mensen die liever andere sporten op het evenement ziet. “Boogschieten heeft wat mij betreft weinig met sport te maken. Mannen met enorme buiken die een pijltje vanaf 2 meter 37 in het midden van een bord proberen te schieten met twaalf bier in hun mik. Hoe kan dat een goed voorbeeld zijn voor de jeugd?”, klaagt hij. “Prima dat ze dat in het dorpscafé doen, maar val mij er niet mee lastig.”

Sjef van den Berg neemt namens Nederland deel aan het onderdeel boogschieten. Hij vindt juist dat zijn sport perfect past bij een groot evenement als de Olympische Spelen: “De show en het spektakel eromheen, dat is wat mensen in deze tijden willen zien. Ik denk dat het geklaag vooral voortkomt uit jaloezie. Ik ga in ieder geval intens genieten van het moment dat ik door twee lekkere wijven naar het podium begeleid word terwijl het publiek Sjeffie van den Berg scandeert op de klanken van ‘baby give it up’.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Soms worden sporten samengevoegd. Als die boogschutters nou ook naar dat buurthuis gaan, dáár twaalf bier wegklokken en vervolgens die lijndansers van het podium schieten? Dat is nuttig, leuk, spectaculair en goed tegen de overbevolking.

gravatar

Briljant Bøs, ik doe mee,

Die wijven zijn als eerste aan de beurt, want degene met de dikste reet onder zo’n hoed levert namelijk de meeste punten op. Vervolgens meppen we nog een balletje op de rest om te kijken of we een strike kunnen slaan, en drinken we een biertje op het behaalde resultaat.