‘Als je niet hebt getraind in rioolwater ga je het niet redden in Rio’

Geen medaillekansen voor schone atleten

Zwemmers en watersporters die niet hebben getraind in een open riool, hoeven in Rio niet te strijden voor een medaille. Dat zegt Pieter van den Hoogenband. “Je moet flink wat kilometers hebben gemaakt in ziekmakend afvalwater en voldoende toxische riooldampen hebben ingeademd, anders ga je het gewoon niet redden in de wateren van Rio.”

Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft zich in een verstopt riool vol met menselijke resten en drijvend huisvuil klaargestoomd voor de Spelen. “De afgelopen maanden ben ik vijf keer per dag kopje onder gegaan. Het was afzien, maar ik ben klaar voor de baai van Guanabara.”

Ook de Nederlandse roeiers hebben in voorbereiding op de Spelen getraind in een smerige modderstromen om resistent te worden tegen de superbacteriën. “Natuurlijk is voldoende rust en goede voeding belangrijk, maar uiteindelijk beginnen de Olympische spelen in het openbare riool,” zegt oranjeroeier Olivier Siegelaar. Hij hoopt straks in Rio samen met zijn naar gistende ontlasting ruikende ploeggenoten gehuldigd te worden in het Holland House.

Baanwielrenner Theo Bos stoomde zich klaar voor de Spelen door drie dagen roerloos in een omgevallen Dixi-toilet te liggen. “Ik begrijp er niks van,” zegt chef de mission Maurits Hendriks. “Maar als hij er beter van presteert, waarom niet?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

n\n\n\t
\n \n \n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t
\n\n\t\n\t \n \n\t \n \n\t\n\t\n \n \n\n \n \”Bron\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\n \n\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n \t\t \t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t

Reageer
gravatar

In mijn jonge jaren heb ik nog op de Amsterdamsche Bosbaan getraind, tussen drijvende condooms, bierblikjes en hondendrollen door. Toch in Tokio ’64 nog een gouden plak gehaald. Anton Geesink heeft toen in de finale zijn gram gehaald op een Japanner-met-een-luchtje die zonder deodorant de mat op kwam; Anton won toen goud met 2 vingers in de neus op een takematsu en een halve Rittberger.

Reageer
gravatar

Als je met Corrie van Hiernaast een tijdje stoeit, heb je ook heel wat afvalgeuren en giftige dampen verzamelend. Gatverdamme, wat een gore troep heeft dat mens in zich. Je merkt het trouwens ook aan haar uitingen. Kunnen we hier niet drie dagen in een omgevallen Dixi-toilet stoppen. En het liefst laten liggen.

Reageer
gravatar

Ik weet niet welke dixi -toiletten jij kent, maar haar maat Dixitoilet bestaat niet. Je zou er misschien net 1 op haar hoofd kunnen plaatsen.

gravatar

Aan de redactie van de Speld.

Waarom mag ik niet zeggen dat Corrie van Hiernaast niet in een dixi-toilet past?

Het is toch niet zo dat ik onzin vertel?

gravatar

Onzin willen we inderdaad niet op deze site. Over Corrie kan je echter alles zeggen, er zit altijd wel een kern van waarheid in.