Alcoholist vindt Pokémon-trainers maar treurig

‘Wat een losers’

Zuchtend kijkt Bert (62) naar de drukke Pokéstop aan de overkant van de straat. Het is elf uur ‘s ochtends en hij begint net aan zijn achtste biertje van de dag. “Wát een treurnis. Hebben die mensen niets beters te doen?”

Bert is niet de enige in de straat die zich ergert aan de jongeren die vol overgave trachten Pokémon te vangen. In het naastgelegen kantoor kijkt Lydia (41) hoofdschuddend uit het raam. Ze werkt inmiddels twintig jaar op de financiële administratie en kijkt al net zo lang uit naar haar pensioen. “Ik vind het echt triest als dat je hobby is.” Vanavond kijkt ze Utopia.

Familieman Herman (29) woont boven de Pokéstop. Met een afkeurende blik kijkt hij naar de mensen die zich naast zijn Opel Astra met kinderzitje hebben verzameld. “Wat een zombies zijn het hè?”, zegt hij tegen z’n vrouw. Ze antwoordt niet. Een gewoonte die ze sinds een jaar of zes heeft. Herman pakt z’n telefoon er maar weer bij. Facebook geeft geen nieuwe meldingen weer. Nog even kijken op Hotmail. Misschien dat neef Bart eindelijk heeft gereageerd op zijn initiatief om een familieweekend te houden. Helaas. “Zombies zijn het, Carla.”

Op de hoek zoekt Freddy (27) oogcontact met de twee andere mensen die wachten tot de coffeeshop over vijf uur zijn deuren opent. Hij twijfelt of hij zijn laatste beetje hasj nu al zal oproken of over een uur. “Er zitten zelfs mensen van onze leeftijd bij”, mompelt hij tegen Yassin (19). “Wat een losers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laten we ons in Nederland gelukkig prijzen dat we ons met bovenstaand ‘kommer en kwel’ mogen bezighouden.

In één of ander achterlijk moslimland zijn de buren aan het beramen hoe ze elkaar en anderen kunnen uitmoorden.

Daarom hebben we meneer Wilders van de PVV nodig. Hij houdt die achterlijke moslims buiten de deur en bewaakt onze Joods-christelijke cultuur.

Corrie.

Reageer
gravatar

Welke cultuur, Corrie? Die van de Joden die jouw soortgenoten hebben willen uitroeien, of die van de christenen die daar vlijtig aan meededen?

gravatar

Speld. Is het geen tijd om Corries racistische reacties te verwijderen? Ik word er een beetje somber van, mensen die zo hersenloos zijn als Corrie.

gravatar

Een coffeshop die pas om 16:00 uur open gaat; Dat is pas een schande!!
Eeen beetje shop is gewoon om 8:30 open en gaat pas om 01:00 dicht. Soms moet je openingstijden van een paar shops met elkaar combineren, maar ja, als je stoned bent weet je toch nooit zeker voor naar welke shop je ook alweeer was gegaan.

Reageer