Bron Flickr - David Brewer CC BY

Koppel laat zich verrassen op vliegveld en heeft kutvakantie in Wit-Rusland

‘Hier kom je anders nooit en dat is eigenlijk best prima’

John en Marianne lieten zich dit jaar lekker onaangenaam verrassen met een kutvakantie in Wit-Rusland. Voor slechts 294 euro de neus zaten ze 8 dagen in een vrijwel schone herberg in Pinsk, op slechts 303 kilometer van het klinische Minsk. “Hier kom je anders nooit”, vertelt het verraste koppel.

Volgens Marianne was de sensatie van de onvoorspelbaarheid de grootste reden om te kiezen voor een verrassingsvakantie. “Op het vliegveld hadden we nog geen idee waar we heen zouden gaan. Ik hoopte op Rome, maar Pinsk had ik echt nooit verwacht. Sterker nog, ik had nog nooit van Pinsk gehoord en dat was achteraf gezien eigenlijk best prima.”

“Ze zeggen wel eens: iedere plek heeft een geschiedenis, maar het is zelden een belangrijke. Dat geldt zeker voor Pinsk!” John vertelt openhartig over de betreurenswaardige dagen die de twee beleefden op het platteland van de voormalige Sovjet-republiek. “De eerste dagen hebben we nog geprobeerd er iets van te maken, maar op de kathedraal na hebben ze hier eigenlijk alleen maar moerassen.”

Volgens John bleek ook de Wit-Russische cultuur niet aan het koppel besteed. “We kwamen er wel achter dat de Poolse dichter Ryszard Kapuscinski hier vandaan komt, maar eerlijk gezegd is de Poolse literatuur ons te frivool. Toen zijn we maar flink gaan drinken. Morgen gelukkig weer terug naar Valkenswaard!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Speld.nl en dan zijn er mensen die serieus gaan reageren op een satire site waar het nieuws op de hak word genomen… Wat een sukkels.

Reageer
gravatar

John en Marianne hadden dus een kut-vakantie in Wit Rusland. Naar aanleiding daarvan rijzen bij mij enkele vragen:
– waarom naar Wit Rusland (Belorussia) voor een periode van 8 dagen sexuele onthouding (kut-vakantie) ; dat kan thuis toch ook?
– waarom het risico lopen in handen te vallen van de maffiose Putin-adept Lukasjenko?
– staat de kathedraal in Pinsk nóg steeds overeind?

Reageer
gravatar

Zo ben ik ooit net na de val van de muur in hotel Perunika in Zlatnji pjasatsi in Bulgarije terecht gekomen. Nadat de wastafel voor de 2de keer van de muur lazerde, kregen we een kamer waar de deur van de badkamer in de douche uitkwam. En daar is geen woord van gelogen.

Reageer
gravatar

Tip van de week: probeer Syrië eens!
– Ligt nèt naast Turkije.
– Net zo’n soort dictatoriaal bewind.
– Zelfde soort muziek, ‘drum & base’.
– Zelfde oriëntaalse geur van specerijen: bloed & kruitdamp.
– Architectuur & geluiden net als thuis: alla akbar!
– Goedkoop!!

Reageer
gravatar

Ik kom al jaren in Wit-Rusland voor vakanties. Prachtig land, wel stugge mensen maar als je de taal beheerst zijn ze vaak toch wel vriendelijk.

Reageer
gravatar

Er zijn dus ook mensen in Wit-Rusland die ook een verrassingsvakantie boeken en daardoor een kutvakantie in Valkenswaard beleven.

Reageer