Man praat over Tour de France op eerste date

Tafelpartner helaas niet zo spraakzaam

“Tiesj Benoot zat vandaag weer mee in de ontsnapping”, doorbreekt Erik de stilte. Hij heeft vandaag een eerste date met Merel, die hij kent via Tinder.

“Vorig weekend werd Benoot al tweede. Een geweldige renner is het, en hij komt vrijwel uit het niks opzetten. Alhoewel: een collega van mij heeft hem in zijn tourpool. Hij werd ook al vierde in de Ronde van Zwitserland.” Onrustig schuifelt Eric heen en weer op zijn stoel. Aan de overkant blijft het stil. Waarschijnlijk is er behoefte aan meer duiding.

“De Ronde van Zwitserland is een voorbereidingskoers op de Tour. Als je daar goed bent ben je ook goed in Frankrijk. Al moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je niet te vroeg piekt. Dat zie je bij Rohan Dennis. Die was goed in Zwitserland, maar zakt nu finaal door het ijs.”

Verderop in het café klinken glazen tegen elkaar. De ober schuifelt met ogenschijnlijk gemak tussen de tafels door. Het zit redelijk vol. Een goed gekozen café, al zegt Erik het zelf. Jammer dat zijn tafelpartner niet zo spraakzaam is. Misschien vindt ze het te druk. Of zitten ze te dicht bij deur? Het tocht een klein beetje.

“Wil je misschien ergens anders heen?” stelt hij voor. “Ik ken nog een leuk café waar ze altijd de Tour kijken. Dan kun je zelf eens zien waar ik het over heb.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Merel, een tip: neem de trein. Geen rijkdom daar – daar hebben we pappie voor -, maar wel een keur aan gezellige verlegen jongens. En als er een over het fietsen begint terwijl je net even meer zin hebt in een sufferd die over darts of kickboksen ouwehoert, dan schuif je gewoon een bankje op.

Reageer
gravatar

Waarom praatte je met mij tijdens onze eerste date dan alleen over sex in de duinen, over afvallen, afvallen enafvallen en dat je stiekem niets van Geet Chloor wolwever, maar groet interessant vindt om te doen alsof hij je held is

gravatar

In principe is het dus zo dat je soms de hamer bent, en soms de spijker. De spijker is altijd Van Tiggelen, dus Dumollemin maakt een goede kans om vandaag de etappe te winnen

Reageer