Nederlandse Nederlanders massaal de straat op voor Rutte

‘Dit kabinet is best ok’

In Amsterdam zijn Nederlandse Nederlanders massaal de straat op gegaan om hun steun te betuigen aan premier Mark Rutte en zijn VVD. De ‘Nedernederlanders’ zwaaiden met Nederlandse vlaggen en riepen leuzen als ‘Rutte: waarom niet?’, ‘Wij nemen genoegen met Mark’ en ‘Dit kabinet is best ok’.

Nelleke Vermeulen (50) werd emotioneel tijdens de betoging. Kritiek op de omstreden regeringsleider gaat haar aan het hart: “Ik ben het niet met alles eens wat hij doet, maar het kon slechter. Het was ook geen makkelijke periode en je kunt nooit iedereen tevreden houden. Misschien stem ik in maart wel op hem, maar ik denk eerlijk gezegd dat het gewoon weer ChristenUnie wordt.”

Onder de demonstranten waren ook Nederlandse Nederlanders van Turkse komaf. Ali Ersungur (33) is eigenaar van een succesvol restaurant. Hij ziet in Rutte de ideale leider van een zwalkende natie: “Ik vind dat hij het naar omstandigheden heel behoorlijk doet. Weet je, het is in ieder geval weer eens een kabinet dat de rit uitzit. En het is gewoon een leuke man met wie ik wel een biertje zou kunnen drinken. Ik vind het wel best joh.”

De demonstranten keerden zich met name tegen kantoren van oppositiebeweging ‘CDA’ (een politieke partij in Nederland die banden heeft met Pieter Omtzigt) en kritische media als de Correspondent. Eén Volkskrantverslaggever kreeg het zwaar te verduren: iemand keek haar afkeurend aan. Verder verliep de betoging ondanks het fanatisme van de deelnemers wonder boven wonder vreedzaam.

De aanleiding voor de massa-demonstratie was het reces van de Tweede Kamer. Daardoor voelden veel volgelingen aan dat er in Nederland een rabiate desinteresse voor Rutte aan het ontstaan was, waardoor het land makkelijk ten prooi zou kunnen vallen aan ondemocratische krachten. “Nou nou, zo’n vaart zal het niet lopen. Dit is gewoon Nederland hè”, lacht Nelleke Vermeulen met de bezeten grimas die de demonstranten zo kenmerkt. “Groetjes thuis!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Propaganda artikel, de foto in het artikel komt uit 2013 van het museumplein in Amsterdam tijdens een demonstratie TEGEN het kabinetsbeleid.

Reageer
gravatar

Leuk, al die rode ballonnetjes op de foto. En op de voorgrond staat er eentje met een spandoek om hulp te roepen.

Maar het valt ook niet mee; aan dergelijke crises gaat men zich hechten, nét nu de inkomens van Jan Driemaal Modaal en Frits Verboven-Balkenendenorm weer wat meer boven het hoofd zijn gestegen. Arme drommels!

Reageer
gravatar

Beraadt Rutte zich al over zuiveringen van zo’n 100,000 intellectuelen?

Of is dat meer iets voor ‘DENK’?
En vooruit, Wilders.

Gelukkig zijn onze tanks al de deur uit.
Kunnen er geen mensen overreden worden.

Hoe staat het met de toespraak van Sylvana?
Misschien kan ze die van Maxima nog even doornemen.

Reageer
gravatar

ik lees het woord Nederlandse Nederlander , nu weet ik wel dat de VVD en dat Mark Rutte enigszins rechts zijn , maar er bestaan toch geen verschillen tussen Nederlanders volgens de Grondwet artikel 1 , Premier Rutte ?

Reageer
gravatar

Als er nederlandse nederlanders van turkse afkomst zijn, moeten er ook nederlandse nederlanders van nederlandse afkomst zijn. Lastig, hoor.

gravatar

Fijne man, die Rutte. Hij leest geen toespraak voor die iemand anders al heeft gehouden, zet de nederlandse atleten niet aan tot dopinggebruik en organiseert geen nep-staatsgreep om politieke tegenstanders massaal monddood te maken. En die botte bezuinigingen zijn de schuld van de EU.

Reageer
gravatar

De doorstart is dan ook bedoeld om overtollig personeel te lozen, die 1000 euro verdien je zo terug!

gravatar

Ach, die beloofde 1000 euro. U kent wellicht de slogan: “Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven”. Speciaal opgedragen aan de VVD-aanhangers.