Bron YT - Bundesregierung

EU: Turkije moet zich houden aan Europese lynch-normen

'Kapmes moet voorzien zijn van LCF-keurmerk'

Turkije voldoet nog niet aan de Europese normen op het gebied van lynchpraktijken. Dat staat in een nieuw rapport van de mensenrechtencommissie van het Europarlement.

De wijze waarop soldaten in Turkije gemarteld worden, wijkt op een aantal punten af van de Europese regelgeving. Volgens D66-Europarlementariër Marietje Schaake vormt dit een lastige hobbel op weg naar een Turks EU-lidmaatschap: “Volgens het Verdrag van Bratislava mag je coupplegers niet zonder gemeentelijke vergunning onthoofden. Bovendien moet het kapmes voorzien zijn van een Europees LCF-keurmerk. Als blijkt dat dit in Turkije allemaal niet goed geregeld is, dan zullen we daarover in gesprek moeten. Voor ons is toetreding pas bespreekbaar als hier vriendelijke toezeggingen over worden gedaan.”

Het rapport biedt ook goed nieuws. De Turken zouden op schema liggen met het ontslaan van corrupte rechters.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, dat naïeve meisje toch met haar belastingvrije topinkomen en pensioen tot tien jaar na haar dood; bijna van de fiets gevallen door een hobbel.
Tijd voor Europese wetgeving, weg met die hobbels!

Gelukkig ligt in Nederland ook de administratie vast klaar, gewoon, voor het geval dat het nodig is.

gravatar

Wat een geweldenaar die Erdogan ! Hij had de lijsten met duizenden “daders” al klaarliggen voordat de coup plaatsvond.
Dan moet hij toch wel erg helderziende zijn of gehandeld hebben met voorkennis of ……….

Reageer
gravatar

Precies. Sneu dat alleen de helft vd Turken het coupesprookje gelooft. Triest dat Westerse politici niet zeggen wat ze vermoeden.

gravatar

Waarom lees ik nog niets van de onvolprezen lekkere, genuanceerde en Turkije en mij liefhebbende Corrie van Hiernaast?

Reageer
gravatar

Samir je moet opzouten met je reacties op mij. Ik moet je niet. Ga een geit neuken.

Wanneer je ermee doorgaat plaats ik geen reacties meer op De Speld.

Heb je dan je zin?

Corrie.

gravatar

Waar is die EU nou weer voor nodig? Je kunt toch ook een lynch-unie maken met Rusland en Servië. Na de verkiezing van Trump komt Amerika er ook nog bij

Reageer
gravatar

Kaaskoppen, kliko’s, klikTurken en Cloverboys: laten we een uiterste krachtsinspanning doen om nog een paar jaar in vreedzame coëxistentie met elkaar door te brengen, voordat hier de Sharia wordt ingevoerd en -de democratisch gekozen- president Erdogan tot staatshoofd der Lage Landen wordt benoemd, die alle vrouwen verplicht een hoofddoekje te dragen. Na die tijd is er alle ruimte voor genadeloze vervolging van seculieren, Christenen, Boeddhisten en Hindoe’s middels onze vrienden van I.S., Al Nusraa, Al Qaeda.

gravatar

Voor mij is Turkije een land in burgeroorlog als gevolg van Erdo’s verdeel- en heerspolitiek. Geschat is dat er zo’n 5000 uit Turkije voor ISIS vechten , met Turkse wapens geleverd om gegijzeld ambassadepersoneel weer vrij te krijgen.Moeten wij die in Europa toelaten zonder visum?! Nederland is een aanslag bespaard gebleven doordat ISIS de strijders uit Nederland tegen zich in het harnas heeft gejaagd met executies van spijtoptanten. Het wapen van kwaadsprekerij tegen vermeende tegenstanders wordt wel georganiseerd ingezet (hoewel kwaadsprekerij streng verboden is in de Koran!)

Reageer