Nederlanders gaan steeds bewuster om met het eten van vlees. Veel mensen eten alleen nog vlees als ze zeker weten dat het gigantisch afgeprijsd is.
Josje van Garderen koopt sinds een paar maanden alleen nog klantvriendelijk vlees: “Vroeger was ik er niet zo bewust mee bezig. Ik stopte allemaal dure biologische burgers in m’n mond, totdat ik een documentaire zag waarin uitgelegd werd hoe duur dat eigenlijk is. Toen begon ik me schuldig te voelen.”
De documentaire opende haar ogen: “Ik dacht, wat ben ik eigenlijk voor portemonneebeul? Als ik net wat meer moeite doe en naar de slager loop om kiloknallers te halen, bespaart me dat jaarlijks honderden euro’s. Weet je hoeveel plastic tasjes je daar voor kunt kopen?”
Van Garderen hoopt dat meer mensen haar voorbeeld volgen. “Eigenlijk zou goedkoop vlees verplicht moeten worden, maar van de overheid kunnen we weinig verwachten. Natuurlijk is mijn eigen gemoedsrust heel wat waard, maar eigenlijk hoop ik dat iedereen eerst nadenkt als hij in de supermarkt staat. Zolang er nog mensen bereid zijn om ruim twee euro te betalen voor een biefstukje, gaat er natuurlijk niets veranderen.“
vlees over de houdbaarheidsdatum is vaak heel goedkoop! Ik koop altijd kilo’s!
Kijk eens aan, een Duitser met geldingsdrang.
Goed artikel. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat boerderijdieren er enkel en alleen voor onze consumptie bestemd zijn. Voor echt klantvriendelijk vlees moet je bij de Aldi zijn. Vooral vlees dat bijna over de datum is lekker goedkoop. Dat kun je kopen met 50% korting.
Jammie jammie. 🙂 🙂
Corrie.
Je weet dat de Aldi weggaat als Nederland uit de EU stapt hè?
lidl!
Wat lul je nou weer pik; je leeft immers nog steeds.
Hèhè, eindelijk iemand die het snapt.
Is er al een overzicht van erkende keurmerken voor afgeprijsd vlees?