Gert van de Venis

Schapenplaag in Amsterdamse huizen lijkt oncontroleerbaar

'Die beesten komen uit alle hoeken en gaten'

Het is een enorm probleem voor veel Amsterdamse huishoudens: schapen. Vooral huizen aan de grachten worden geteisterd door de wendbare, vlugge beestjes. De schapenplaag begint extreme vormen aan te nemen en een oplossing voor de snelle groei van de schapenpopulatie in Amsterdam lijkt nog ver weg.

Sien Swart woont aan de Prinsengracht en is ten einde raad: “Ik denk dat ze zich nestelen op zolder, of net onder het dak. Het lijken schattige diertjes als je ze in die guitige oogjes aankijkt. Met name lammetjes wil je eigenlijk alleen maar een aai over hun bolletje geven. Maar ondertussen schijten ze wel je hele huis onder. Ik heb er ooit zo’n rap, schichtig beestje levend gevangen. Dit was een hele opgave. Ik zette hem in het vondelpark uit, maar de dag later lag het fornuis weer onder de schapenkeutels.”

Amsterdammers zijn bang dat op termijn ook grotere diersoorten zich in huis nestelen. Swart: “Je moet er toch niet aan denken dat er straks een buffel aan mijn schoen zit te knagen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp die ergernis van de ver bovenmodale Grachtengordeldieren niet goed: men heeft allemaal immers ruimschoots “DE SCHAAPJES OP HET DROGE”. Daar hoef je niet eens voor in de Gouden Bocht te wonen. En overtollige schaapjes kunnen altijd nog bij Kader Abdolah (ook een grachtengordelbewoner) worden ingeleverd die voor verdere distributie van deze witgewolkte kudde zal zorgdragen onder geloofsgenoten, t.g.v. het Offerfeest.

Reageer
gravatar

Bovenstaande reactie is schaapachtig. Alsof de Grachtengordel zijn droge schaapjes in huis laat grazen. Veel te riskant bij invallen van de FIOD. Hun schaapjes grazen op grazige wijden in Panama, de Kaaiman Eilanden en Aruba. En onder herderlijk toezicht van Jeroen Dubloen op geheime postcodes in Nederland, net zoals die van Starbucks.