Bron WikiMedia commons - Bernard Pollack / Roger Gorączniak

Sociale werkplaats voor verstandelijk beperkten moet Pepe nog even missen

‘We kunnen wel weer wat extra handen gebruiken’

Niet iedereen is blij met de successen van Portugal op het EK. In het Spaanse dorpje Anchuelo moet een sociale werkplaats voor verstandelijk beperkten het al vier weken doen zonder hun werknemer Pepe. Als Portugal vanavond de finale haalt, zullen zijn collega’s hem nog eens vijf dagen moeten missen.

Hoofd van de sociale werkplaats Maria Estevez benadrukt dat ze erg trots is op Pepe (roepnaam: Pepe): “Wij kijken hier elke wedstrijd van Portugal en we veren op als we ons ongeleide projectieltje in beeld zien. Je haalt hem er zo tussenuit. Borst vooruit, niet lullen maar poetsen en met twee gestrekte benen van achteren invliegen als een randdebiel zonder dat er een bal in de buurt is: zo is-ie. Onze Pep ten voeten uit.”

“Maar voor ons is het natuurlijk wel een beetje vervelend.” gaat Estevez verder. “Het vakantieseizoen begint en al die toeristen laten veel troep achter in de stadsparken. We kunnen momenteel wel wat extra handen gebruiken. Bovendien zorgt Pepe altijd voor leven in brouwerij. Je hebt toch een soort doodsangst als hij de kantine binnenkomt, dat houdt het spannend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De foto toont het eliteteam van de stadsopruiming; meervoudig gelauwerd in heftige confrontaties met Nederlandse hooligans en ramptoeristen.
De “schoffelaar” van Anchuelo is indertijd transfervrij overgenomen van Sporting Lisboa omdat men daar zijn slachtofferlijst bezwaarlijk vond worden. De interim-coach van Anchuelo (Kevin Costner, geheel rechts) heeft de overtocht van Lissabon naar
Anchuelo uit eigen portemonnee betaald.

Reageer
gravatar

Maria Estevez weet blijkbaar niet dat vakantiekrachten uit België ook geronseld mogen worden van Brussel.

Dat is nogal dom, want nu kan het nog.

Reageer
gravatar

Weinig mensen weten dat Pepe eigenlijk maar zijn bijnaam is. Pedro is namelijk vernoemd naar het geluid dat hij maakt als hij een tegenstander uitschakelt: “Toet toet!”

Reageer