YT Bron RTL Z

Kabinet wil militaire dienstplicht voor dissidente Kamerleden

‘Nu hangen ze maar wat in de bankjes of ze richten DENK op’

Het kabinet pleit voor een militaire dienstplicht voor politici die hun fractie verlaten. Minister Hennis van Defensie: “Het zou goed zijn als dissidenten in de Kamer leren wat discipline is. Anders zitten we hier straks met 150 fracties.”

Volgens Hennis leidt de huidige situatie te vaak tot probleemgedrag: “We zien dat dissidente Kamerleden gaan hangen in de bankjes, een eenmansfractie of DENK oprichten. Als ze samen met andere zetelrovers een tijd in het leger moeten doorbrengen, leren ze misschien dat het vaak veel beter is om samen naar oplossingen te zoeken. En knopen leggen.”

De laatste jaren zijn er in de Tweede Kamer steeds meer incidenten met raddraaiers die de samenleving ontwrichten met lege retoriek en loze voorstellen. Hennis: “Het wordt allemaal steeds individueler. Politici roepen van achter hun computers rare dingen over elkaar en over de samenleving. Ze moeten ook nog leren wat een samenleving is.”

Er is ook kritiek. Kamerlid Johan Houwers (Johan Houwers): “Eerlijk gezegd snap ik oprecht niet waar dit over gaat. Waar gaat dit over?” Ook Norbert Klein (ex-50+) ziet niets in het voorstel: “Wie was er officieel gezien ook alweer de afsplitsing, Henk Krol of ik? Als het Henk was, ben ik er wel voor natuurlijk. We gaan dit tot op de bodem uitzoeken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er moet een maatschappelijke herbezinning komen op het begrip “Democratie”. De huidige drang om alles maar onder één noemer te brengen kan niet anders dan mislukken. Een nieuwe verzuiling is hoog nodig om onze nieuwe Medelanders gepast te huisvesten. Saoedi-Arabië investeert druk in Nederlandse vestigingen van haar Wahabistische zending in alle grote en middelgrote steden. Prez Er***** werft hier minimaal 500.000 Grijze Wolven onder zijn Klik-Turken en in de Schilderswijk wordt al druk onderhandeld over de zetelverdeling van het Islamitische schaduwkabinet. De Tweede Kamer stelt haar zomerreces uit om dissidente Kamerleden uit de diverse fracties gelegenheid te geven zitting te nemen in het schaduwkabinet dat vanuit Ankara zal worden aangestuurd. Premier Rutte: “De coalitie gaat tot het uiterste om de Islam tevreden te houden en de oliestroom vanuit het Midden-Oosten op gang te houden. Daar horen concessies bij op het gebied van territorium en geloof. Moslims, Christenen en buitenkerkelijken moeten hier samen de schouders onder zetten. En wel omdat IK het zeg. Ik ben tenslotte wél premier van álle Nederlandse paspoorthouders en immigranten””.

Reageer
gravatar

Het begrip “Democratie” zoals het nu in Nederland is kun je vergelijken met die van de Weimar-republiek. Toen kon ook een partij, vergelijkbaar met de Grijze Wolven, ongestoord hun gang gaan.

gravatar

Als Buma Stemra lef heeft, geeft hij het goede voorbeeld en gaat hij 18 maanden dienen bij de zandhazen.
Natuurlijk als dpl sld en met als belangrijkste doel in die periode minstens 1000 gevulde koeken te eten en 4000 pilsjes te drinken.

Reageer
gravatar

Veel discipline en totale afwezigheid van probleemgedrag was te zien bij de dienstplichtigen die in Ons Indië het bevel kregen hele dorpen uit te roeien.
De politieke verantwoordelijkheid lag vooral bij de christendemocraten, de voorgangers van dhr Buma..

Reageer
gravatar

Dit stuk heeft me geïnspireerd tot het oprichten van Denk Klein, dé partij die voor uw en mijn kleine belangen opkomt. We denken vaak te groot. Daar komt alleen maar ellende van. Mijn voortuin, uw fortuin: daar leeft ons land van. We (ik) mikken op één zetel.

Reageer
gravatar

Hmm, als dit soort kneuzen maar geen WAPENS in handen krijgen!

Ik zou eerder denken aan sociale dienstplicht.
Weer een heel nieuw concept voor ze, wat nuttigs doen.

Reageer