Youtube - UEFA.tv

Italië en Spanje spelen openingswedstrijd EK

Toernooi gaat nu echt beginnen

De voorbereidingen zijn al weken aan de gang, maar vanavond gaat het dan écht beginnen: het EK voetbal in Frankrijk. De openingsceremonie vond zaterdagavond plaats met de twee uur durende dansperformance ‘Kroatië – Portugal’, waarin op fraaie wijze een draak van een wedstrijd werd uitgebeeld. Vanavond is het dan eindelijk de beurt aan het voetbal: het toernooi begint met de wedstrijd tussen titelverdediger Spanje en Italië.

Beide landen zijn nog niet in topvorm. Italië won twee vriendschappelijke wedstrijden tegen België en Zweden, maar de oefeninterland tegen Ierland ging verloren. Ook Spanje kende een slechte generale, met een nederlaag in de uitzwaaiwedstrijd tegen Kroatië.

Hoewel Nederland er niet bij is, zal de NOS alle wedstrijden live uitzenden en rond de wedstrijden zal het programma ‘Studio France’ de achtergronden belichten. Net als bij het WK in 2014, zal het hondje Messi ook dit jaar zijn opwachting maken in de NOS-studio.

Er is vooraf veel geklaagd over de nieuwe toernooistructuur. Het toernooi begint direct met knock-outwedstrijden, waarin de tien beste landen van Europa strijden om de titel. In totaal zal het EK twee weken duren. Op 10 juli is de finale tussen Duitsland en België.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *