Bron Roy Googin CC BY via WikimediaCommons

Nederland wil New York terug na brexit

‘Met de kennis van nu hadden we Nieuw-Amsterdam nooit verkocht’

Het Verenigd Koninkrijk dreigt uit elkaar te vallen na de keuze voor een brexit. Schotland wil onafhankelijk worden, Noord-Ierland sluit zich mogelijk aan bij Ierland, Spanje aast op Gibraltar en Nederland wil New York terug.

“We hebben Nieuw-Amsterdam in de 17e eeuw aan de Britten verkocht, maar toen wisten we nog niet dat ze uit de Europese Unie zouden stappen”, legt premier Mark Rutte uit. “Als we dat hadden geweten, hadden we die deal natuurlijk nooit gesloten. Wij dachten dat we door die toekomstige Unie makkelijk handel zouden kunnen blijven drijven.”

Volgens Rutte heeft de stad baat bij een hereniging met Nederland. “New York hoort gewoon bij Europa. Kijk naar de afwezigheid van oorlog, de functionerende economie, de liberale mentaliteit! En de inwoners van New York waren ook massaal tegen een brexit, dat blijkt uit alle peilingen. We mogen hen niet in de steek laten.”

Rutte is bereid om de Britten in ruil Suriname te geven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh wat fijn. Dan kan Nederland de karavaan met duizenden vluchtelingen uit Honduras, Guatamala etc opnemen. Tenslotte waren het toch alleen maar moordenaars uit Nederland die de natives hebben uitgeroeid.

Reageer
gravatar

Fantastisch!
New York hoort gewoon bij NL, al die namen als Harlem, Brooklyn en Flushing (Haarlem, Breukelen en Vlissingen). Krijgen wij dan in NLook de belastingopbrengsten?
De kosten laten we dan rustig daar liggen natuurlijk, we blijven kooplieden.
Geef Suriname maar terug aan de Britten. Of is er misschien nog iets?

Reageer
gravatar

Wat nou #Hoedan? Lul niet Vladimir, je laat gewoon wat zwart-, maar labelloos, geüniformeerde commando’s aanrukken, net als in De Krim.

gravatar

Inderdaad Peter,
de klank komt onder andere voor in de naam van godinnen en nimfen, zoals bijvoorbeeld Euterpe.

gravatar

Wat een voor eerste wereldoorlogsgelul toen iedereen zich met iedereen bemoeide. En Rutte weet ook dat het Nederlandse volk in een referendum tegen EU /Euro gestemd heeft en de grootste volksverlakkerij heeft plaatsgevonden en nog steeds plaatsvindt. En de Engelsen gaan ws hetzelfde ondervinden. (Sieg EU) Aan de andere kant wel te begrijpen, want Amerika is nu als Nederland van toen in het groot> Trade with us or die

Reageer
gravatar

Er zijn in de eeuwen voor het begin van de Europese unie meerdere bewegingen geweest die streefden naar het eenmaken van Europa. De Fransen, met Clovis en later een zekere Napoleon waren pioniers, later deed de Duitse keizer ook al een poging.

gravatar

Ja die Wilhelm II kreeg bij jullie in Doorn nog asiel. Maar vergeet ook Adolf Hitler niet: als die de Joden gewoon met rust had gelaten en geen tweede front had geopend in Rusland, hadden we hier vandaag de dag ook einwandfrei Euro-Duits gesproken net zoals dat drankhoofd van Jean Claude Juncker. Grossartig, nicht wahr?

gravatar

Kijk eerst maar eens in de eigen achtertuin ! Friesland wil zelfstandigheid en bij de EU blijven, terwijl Limburg zich wil aansluiten bij Zimbabwe. Vooral het laatste dient snel gerealiseerd te worden.

Reageer
gravatar

@de Amersdoomer Sinds Onno Hoes burgemeester van Maastricht is geweest, is het al een provincie van Zimbabwe. De kaarten moeten nog steeds aangepast worden, maar het heet al jaren Limbabwe. Ik weet niet of de taal inmiddels ook al is aangepast, niemand heeft ze ooit kunnen verstaan, dus dat is tot op heden niet controleerbaar gebleken.

gravatar

@stuyvesant, Suriname is ooit aan NL gegund na een tegen Engeland verloren oorlog, als compensatie voor het afstaan van New York.

Reageer
gravatar

En dan zonder die surinaamse invloeden helemaal niet meer mee doen met EK´s? Nee voetballend en sportief gezien is het beter Suriname te houden.