Bron YT - NOS Sport

UEFA gaat zelf vuurwerk op het veld gooien bij EK-wedstrijden

Georganiseerde vuurwerkshows veiliger dan consumentenfakkels

De UEFA gaat tijdens het vervolg van dit EK zelf vuurwerkbommen en fakkels op het veld gooien. De georganiseerde vuurwerkshows moeten de EK-wedstrijden veiliger maken.

Een woordvoerder van de UEFA legt uit dat de bond de overlast door vuurwerk wil reguleren: “Het gebeurt nu nog regelmatig dat er fakkels in een druk zestienmetergebied worden gegooid. Dat is niet handig en bovendien hinderlijk voor de spelers. Wij zeggen: Als land A in de aanval is, kunnen we een mooie grote vuurwerkshow organiseren in het strafschopgebied van land B. Op die manier wordt het spel niet onderbroken en hebben we alsnog de mogelijkheid om stewards te raken met nitraten.”

De georganiseerde vuurwerkshows worden door professionals afgestoken, waardoor de kans op verwondingen worden geminimaliseerd: “Wij zetten pijlen in een fles en vragen de keeper om ze aan te steken met een aansteeklont, zij krijgen speciale handschoenen aan voor de veiligheid. De fles plaatsen we in de richting van de middenstip, zodat het vuurwerk niet in een Engels supportersvak kan ontploffen. Dat zou tot onrust kunnen leiden.”

Volgens de UEFA is de nieuwe vuurwerkregeling ook in het voordeel van de supporters: “Zij hoeven zich niet meer bezig te houden met de controles aan de poort. De fans kunnen zich nu in een sfeervolle ambiance gewoon weer richten op waar het echt om draait: knokken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou toch het entertainment meer willen verdelen over het veld en bij een aanval van land A juist in het eigen strafschopgebied de lonten aan te steken. Zo is er daar een show voor de niet-voetbal-fan en wordt er bij land B in het strafschopgebied gevoetbald (wie daar vrolijk van wordt is mij nog wel een raadsel, maar het vuurwerk maakt een hoop goed lijkt me)

Reageer
gravatar

Het zal er wel weer op uitdraaien dat het vuurwerk categorie sterretjes plus is.
Het publiek zit toch te wachten op het illegale knalspul.

Reageer
gravatar

Vast een Nederlands plan.

‘Wat we niet tegen kunnen houden, dat legaliseren we gewoon’.

‘Misdaadcijfers omlaag, gewèldig succes!
Naar de gevolgen kijken we later wel.’

Reageer
gravatar

Maar hoe moet het dan als een land snel gaat counteren? Moeten ze dan eerst het vuurwerk in het strafschopgebied van de tegenstander (laten) neerleggen en dan verder de snelle aanval afmaken? Graag hoor ik uw ideen.

Reageer
gravatar

En straks mag je zeker alleen nog maar rellen onder begeleiding, met speciale zachte terrasstoelen, en rubberen tegels in plaats van straatklinkers. Dit is een glijdende (Johan Cruijff-)schaal.

Reageer
gravatar

Corrie, jij bent toch voor de (Partij Van de) Vrijheid? En dan mag dit opeens niet? Jouw reactie, gegeven in verticale of horizontale toestand, hoor ik graag. XXX

gravatar

Óóóhh Corrie!
Jouw reactie was zo onverwacht geil dat ik helaas al gekomen ben 🙁

Toch misschien een ander keertje?

Alstjeblieft?

xxx (Ze zijn wat kleiner nu.)