Nieuwe partij FRENK komt op voor Frenk Hupkes uit Goes

Beweging wil Nederland teruggeven aan Frenk Hupkes uit Goes

In Veenendaal is vandaag de nieuwe politieke partij FRENK opgericht. De beweging wil opkomen voor de belangen van de 41-jarige Frenk Hupkes uit Goes.

FRENK-voorzitter René Ziltenberg zegt dat de gevestigde politieke partijen geen oog hebben voor Frenk Hupkes uit Goes: “Nederland wordt gegijzeld door een elite die maling heeft aan Frenk Hupkes uit Goes. Onze politici zijn alleen bezig is met ouderen, middeninkomens, Turken, dieren, de samenleving en chronisch zieken. Frenk Hupkes uit Goes is de dupe.”

Volgens Ziltenberg is de huidige situatie onhoudbaar: “Wij zijn het zat. We zien keer op keer dat de Kamer debatteert over onderwijs, de zorg en integratie, zonder dat iemand zich afvraagt: wat betekent dit voor Frenk? Dat pikken we niet langer. Het wordt tijd dat we Nederland teruggeven aan Frenk Hupkes uit Goes.”

De nieuwe beweging is een afsplitsing van Veenendaal Lokaal. Vier raadsleden van die partij stapten vorige maand op omdat de fractie te veel oog zou hebben voor het algemeen belang. Ron van der Greef is een van hen: “In een beleidsnota over de verbreding van de stationsstraat werd Frenk Hupkes niet eens genoemd. Dat was voor ons de druppel.”

Uit het partijprogramma blijkt dat FRENK vooral geld wil vrijmaken voor Frenk Hupkes uit Goes. Zo moet er een hogesnelheidstrein gaan rijden tussen Hupkes’ woonplaats Goes en zijn werkplaats Vlissingen. Ook wil FRENK een belastingvrijstelling voor mensen met een blauwe Toyota Corolla uit 2008.

Niet iedereen is blij met de komst van de nieuwe partij. Frenk Hupkes (41), penningmeester van de ChristenUnie-afdeling in Goes: “Ik heb echt helemaal niets met dit soort one-personpartijen.”
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 mikt FRENK op een stem.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan ze beter niet doen.

Moet ze meespelen in een filmpje met Frenk Hupkes.

Blijkt vervolgens prompt dat penningmeester Frenk Hupkes er met de kas vandoor is!