Bron YT - Arnews

Hyperboolloze dinsdag: een nazistische verkrachting van het vrije woord?

Experiment in Tweede Kamer moet mensheid redden

De Tweede Kamer gaat vanaf volgende week experimenteren met een hyperboolloze dinsdag. Kamerleden mogen dan een dag lang niet grenzeloos overdrijven.

Kamervoorzitter Khadija Arib denkt dat de nieuwe regeling de wetten van het universum volledig op zijn kop zet: “Ik denk dat het oneindig heilzaam is als er een vaste dag komt waarop politici geen zaken uitvergroten en geen bombastische vergelijkingen maken. Op die manier leren Kamerleden om weer in realistische termen over problemen te praten en dat kan allerlei positieve effecten hebben. Denk bijvoorbeeld aan het voortbestaan van de mensheid.”

Er is een tsunami aan kritiek. Honderdduizenden Kamerleden voelen zich verraden door de NSB’er die het plan heeft bedacht. CDA-despoot Sybrand van Haersma Buma: “Dit is een frontale aanval op de parlementaire democratie, een nazistische verkrachting van het vrije woord en luidt in feite de ondergang van het Avondland in. Het lijkt hier wel een soort Nigeria in het kwadraat, maar dan twee keer zo erg. Of nee, het lijkt wel Duitsland in de jaren ’30 in het kwadraat. Duitsland in de jaren ‘90 dus. En we weten allemaal waar dat toe geleid heeft: structurele verduurzaming van de economie.”

Ook de PVV en DENK hebben hun bedenkingen bij het plan. In een gezamenlijke verklaring laten ze hun twijfels blijken: “Het is misschien niet het meest gelukkige idee van de Kamervoorzitter. Zelf denken we dat hyperbolen, mits goed gebruikt, een welkome aanvulling kunnen zijn in het debat. Maar als een meerderheid dit graag wil, dan leggen we ons daarbij neer. Zo gaat dat nu eenmaal in een democratie en daar is op zichzelf ook niets mis mee.”

Het idee is overgewaaid uit Amerika, waar het plan niet aansloeg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ze toch leuke dingetjes uitproberen, wat zeggen ze van ‘filibusting’? Toespraak van bijvoorbeeld 14 uur.

Het toont in ieder geval de inzet en het uithoudingsvermogen van kamerleden.

Geen hond die luistert, maar ja…

Reageer
gravatar

Doorprikker, filibusters van die omvang kwamen in de jaren ’50 alleen voor in het Kremlin en later nog bij Fidel Castro. Deze kunst is wat in het ongerede geraakt. En: Nederlandse parlementsleden in het bijzonder hebben een actieradius van hooguit drie uur, dan is hun accu leeg en moeten ze aan de snellader. Dan ontstaat een licht en leeg gevoel in het hoofd (acute leeghoofdigheid) dat alleen met een copieuze maaltijd kan worden verholpen. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond.

gravatar

Corrie, dat is een terechte scherpe reactie van je. De Speld is de weg kwijt door te beweren dat de PVV en DENK een gezamenlijke verklaring zou geven.

De PVV staat ervoor dat allochtonen dezelfde normen en waarden onderschrijven zoals die gelden in Nederland. Terwijl DENK weer terug wilt naar het slachtofferstatus voor allochtonen waarin ze zelf in zijn gaan geloven omdat het decennia lang geframed door links is.

Om te beweren dat de PVV en DENK een gezamenlijke verklaring zou geven is kwetsend voor meneer Wilders.