Bron YT - WorldCupNerd

FIFA-campagne: Say meh to racism

‘Nee klinkt meteen weer zo negatief’

De FIFA gaat haar campagne tegen racisme minder hypocriet maken. Met de actie ‘Say meh to racism’ worden de FIFA-statements in lijn gebracht met de praktijk.

Volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino voegt de wereldvoetbalbond op deze manier het gebrek aan daden bij het woord: “In de praktijk treden wij nauwelijks op tegen racistische incidenten en met deze campagne zijn we daar eindelijk transparant over. Bovendien klinkt meh minder negatief dan nee. We laten aan alle voetbalfans zien dat het ons relatief menens is en dat racisme zeer moeizaam door de beugel kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Doet me denken aan de film “Monty Python and the Holy Grail” daarin de scene “The Knights who say nii”. Net zoals de uitlating van de infantiele Infantino volstrekt inhoudsloos, maar als intentieverklaring met veel vertoon uitgedragen. Vooral ook zo leuk omdat achter en onder de “Say meh” vlag zulke tergende tackles en bikkelharde blindschoppen worden uitgedeeld. En ja, Gianni moet, na de aftocht van de oude Sepp weer helemaal opnieuw beginnen met de opbouw van een eigen Russisch en Zuid-Amerikaans corruptiewijkje. Godspeed Gianni.

Reageer
gravatar

“Say nee to racism”. Volgens mij kunnen niet-Nederlandse hier weinig mee. Dat zal dan snel verbasterd worden tot “Say NI!!! to racism”. Ook een optie, natuurlijk.

Reageer