Familie Janssen kampeert midweekje op de vluchtstrook

‘Ik wist niet dat de A28 bij Epe zo mooi was’

Aanvankelijk waren ze van plan om naar de camping in Zeeuws-Vlaanderen te rijden, maar motorpech stak daar een stokje voor. Daarom hebben Gert en Daphne Janssen hun tent op de vluchtstrook opgezet. �
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen op zaterdag in de namiddag, en na het tweede bakkie genuttigd te hebben, deze pechhulp zijn veiligheidsslippers maar eens aantrok en opeens begon met informeren naar hoe het met de Janssentjes toch allemaal zo mis kon gaan, bleek al gauw dat zich hier een horrorscenario had voltrokken.

Na een echtelijke twist, welke twee gefrustreerde koters opleverde, die als gevolg daarvan met een racket en een shuttle zo’n driehonderd meter vangrail van de aardbodem deden verdwijnen, bleek uiteindelijk een wielklem, geplaatst door een ambtenaar uit ‘t Harde (gem. Elburg) de boosdoener.

Aangezien de zondagse rust in het gebied uitermate gerespecteerd dient te worden, kon op woensdag eindelijk de sleutel in de klem worden gestoken, en werd de auto met inhoud middels een takelwagen naar een parkeerplaats in de buurt van het nabij gelegen station gesleept.

De reis kon ondanks alles gelukkig worden voortgezet, want de NS had ook voor deze gelegenheid bussen ingezet.

Dat Roadguard naderhand enige coulance jegens de Janssens wist op te brengen, bleek uit het feit dat beide kopjes koffie uiteindelijk toch niet in rekening werden gebracht, ondanks dat moeders de bus met coffeecreamer door een onhandigheidje in de berm had laten verdwijnen.

Gelukkig hebben ze de foto’s nog, want het valt bepaald niet mee om de familie ervan te overtuigen door uitgerekend Roadguard van de weg geplukt te zijn.

Reageer
gravatar

En beide snelwegen zijn daar ook niet 2×3-baans, zoals op de foto. Het is dan maar goed dat ze daar gestrand zijn, want als ze door waren gereden, kwamen ze nooit in Zeeuws-Vlaanderen, maar waren ze alleen maar verder van huis.