Bron Flickr - Ben Sutherland - CC BY

Ontmoet de nieuwe EK-mascotte: Nederlands Tintje!

Toch nog Nederlandse schakering aan dit toernooi

Wie is dat daar, radslagend langs de lijnen van Ierland-Zweden, manisch huppelend als een klein kind? Dat is Nederlands Tintje! De nieuwe mascotte van het EK 2016. Het vrolijke mannetje maakt één groot feest van de marginale betrokkenheid die we bij dit EK hebben. Nederland is er namelijk niet bij dit EK. Of toch een beetje? Ja toch? Toch!?

Natuurlijk! Tintje haalt het onderste uit de kan. Hij is bij iedere wedstrijd van het kampioenschap aanwezig. Springend en dansend gooit hij na iedere goal van een willekeurige speler een zweetbandje van Björn Kuipers het publiek in. De NOS zal de mascotte nauwgezet blijven volgen tijdens het dagelijkse programma Studio France. Iedere dag worden de verrichtingen van Tintje besproken door Henry Schut, Rafael van der Vaart, Daniël de Ridder, Piet de Visser, Pierre van Hooijdonk, Bas Nijhuis, Bert van Marwijk, Co Adriaanse, Youri Mulder, Marcella Mesker, Bert Maalderink, Hugo Borst, Ricardo van Rhijn, Gert van ‘t Hof, die man van Andere Tijden Sport en Kees Jongkind.

Dankzij Nederlands Tintje zit er dus toch nog een Nederlandse schakering aan dit toernooi. Wij zijn trots!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ondanks die oranje pruik is -ahteraf bezien- Tintje toch wel erg grijs.Tintje Grijs, dus waarschijnlijk een van de 50 tinten grijs.. Op de foto komt deze Tint over als een camouflagekleur; volkomen tegen de traditie in van kleurige mascottes. Is deze vale en vage uitmonstering opgelegd door Bert van Oostveen die een voorkeur heeft voor diffuusheid?

Reageer
gravatar

Is de lezer al opgevallen wat er uit de derrière van dit olijke vrouwelijke mannetje omhoog kringelt?

Wij kunnen dan ook beter spreken van ‘t Nederlands Windje.

Reageer
gravatar

Precies wat ik ook dacht. Tintje heeft wel een erg vrouwelijke attitude en motoriek op deze foto. Zonder het andersluidende redactioneel commentaar meende ik echt met een vrouwelijk Tintje te maken te hebben: kerels die ZO vrouwelijk springen lopen de kans om als homo beschouwd te worden, met alle mogelijke gevolgen van dien. Zie wat er in Orlando is voorgevallen.