Bron YT - Aepisode

Nederlandse hooligans balen van niveau vernielingen tijdens EK

‘Hier hadden wij moeten slaan’

Voor veel Nederlandse hooligans is het maar moeilijk te verkroppen dat ze er niet bij zijn dit EK. Nu de rellen echt zijn begonnen kijken ze met lede ogen toe: “Als ik zo’n vernielde kroeg in Marseille zie dan denk ik, daar hadden wij kunnen slaan.”

Volgens trouwe hooligan Robbie hadden de Nederlandse fans makkelijk meegekund op het niveau van de rellen in verschillende Franse steden: “Met alle respect, maar die Engelse mongolen hadden we natuurlijk helemaal kapot geslagen. Het ziet er misschien indrukwekkend uit als die Russen met terrasstoelen heen en weer staan te gooien, maar daar zit totaal geen strategie achter. Dat is afbraakhooliganisme.”

Toch vinden de hooligans het belangrijk om de vuist in eigen boezem te steken. “Uiteindelijk hebben we gewoon niet genoeg inzet getoond in de voorrondes,” foetert Robbie. “We dachten, ‘zo’n hooliganismedwerg als IJsland heeft niet eens een geweldstraditie, die kunnen we makkelijk aan.’ We hadden wat minder arrogant moeten zijn in de voorrondes. Nu moeten wij op de bank toekijken hoe 24 Europese landen elkaar helemaal de touwtyfus inslaan. Dat doet best pijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gezien het formaat is paardelul niet een echte belediging. Mede daarom heeft het platform “leuzen voor Hooligans” gekozen het zogenaamde “hi ha hondelul” te implementeren. Naast dat het lid van een hond beduidend kleiner is, past de status van de hond ook veel beter bij een lijdend voorwerp dan dat de status van een paard dat doet. Wij hebben dan ook besloten u een gele kaart toe te kennen aangezien we dit vergrijp te zwaar vinden om het met slechts een waarschuwing af te doen. Een volgende keer zal dus diskwalificatie tot gevolg hebben.

gravatar

Na Rome, Glasgow en Madrid dachten de Nederlandse Hooligans wel even Europees kampioen te worden.
Helaas valt het niveau van onze hooligans valt zwaar tegen. Dit heeft alles met de opleiding tot hooligan te maken. Vroeger waren ze bij elke sportvereniging actief, van damclub tot voetbalclub. Nu zie je ze alleen nog maar bij voetbal. Te veel eenzijdige hooligans dus.

Reageer
gravatar

We hebben gewoon een slechte lichting hooligans. Als ik nu naar de jeugd kijk dan zijn we er over een paar jaar gewoon weer bij !

Reageer
gravatar

Onderschat die Russische hooligans niet, he. Die zitten onder de doping, en hebben daardoor een voorsprong. Eigenlijk zou een dopingcontrole onder hooligans verplicht moeten zijn.

Reageer
gravatar

Ik kan niet begrijpen dat er idioten mensen zijn om een hooligan te worden. Een echte voetbal liefhebber kijkt naar de wedstrijd en gedraagt zich.

Reageer