Help! Mijn man lijdt aan digitale verzamelwoede

De man van Annie Plommen (46) lijdt aan digitale verzamelwoede. In de loop der jaren heeft hij zo veel digitale bestanden verzameld, dat de computers van het echtpaar uitpuilen met filmpjes, xcel-bestanden, spelletjes, e-books en MP3’s. Volgens Annie is het volledig uit de hand gelopen: “Hij verplaatst nooit iets naar de prullenbak.”

Als echtgenoot Erik Plommen ons zijn overvolle desktop laat zien, is de ernst van de situatie meteen zichtbaar: “Dit is een DOS-manual uit ‘93, kan ooit nog handig zijn. En dit zijn nog wat custom-levels van Doom, ha! Een Pokemonplaatje, kan geld waard worden. Ik heb alle Adobe-updates van de afgelopen 10 jaar apart opgeslagen. Ik heb ook nog wat virussen erop staan, ik raak daar dan toch aan gehecht.”

“Het is ongelofelijk!”, zegt Annie. “Wat moet hij in hemelsnaam met die troep?” “Troep?”, zegt Erik. “Noem jij gifjes van de mooiste doelpunten van Dennis Bergkamp, de honderd beste managementboeken als pdf, alle verschillende versies van Realplayer, Guitar Band, The Sims 1, een paar duizend films en series die ik al gezien heb maar misschien nog een keer wil bekijken, mijn cd-collectie als mp3’s, YouTube-filmpjes waar ik echt om moest lachen (je weet nooit of iemand ze offline haalt!), e-mails die me op het moment dat ik ze las echt ontroerden, krantenartikelen in html-vorm, noem je dat troep?”

Wil jij op een simpele manier je waardevolle bestanden opslaan? Mail naar [email protected] voor een invitecode en neem gratis STACK van TransIP met 1000GB opslagruimte. Alle opslag wordt op Nederlandse bodem gehost en niemand kan jouw data inzien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben ook zo’n soort ‘Erik’:
– voor -je-weet maar nooit- van alles opslaan. Op eens is het niet meer online of zelfs niet meer in de cloud, toch?
– ‘wie wat bewaart, die heeft wat’, dat is nog altijd een ijzersterk principe!
– maar ik gooi best wel iets weg, hoor; zo kinderachtig ben ik nou ook weer niet
– laatst nog heb ik alle mails van 2009 EN 2010 gedeleted
– zo, en nou jij weer.

Reageer