YouTube - European Union Channel

Nederland kleurt deze zomer weer blauw dankzij Europese sportsuccessen

‘We hebben maar liefst 24 landen op het EK’

De liefde voor Europa barst in Nederland weer in alle hevigheid los dankzij de vele Europese sportsuccessen van de afgelopen tijd. De Champions League-zege van Real Madrid, de Giro-zege van Vincenzo Nibali en de winst van Garbiñe Muguruza op Roland Garros vervullen de harten van de sportliefhebbers met trots op hun continent.

“En dan moet het EK nog beginnen”, jubelt Matthijs Jongkind (37) uit Schoonrewoerd. Hij heeft zijn hele straat alvast volgehangen met Europese vlaggetjes. “Daar hebben we maar liefst vierentwintig landen. Vierentwintig!” Hij schudt zijn hoofd een beetje beduusd en staart naar buiten. “Ik kan het nauwelijks geloven, weet je dat?”

Als tiener zag Matthijs Steaua Boekarest de Europa Cup I winnen tegen het grote Barcelona: “Vanaf dat moment volg ik de Europese sportprestaties op de voet. Ik ben blij dat ik Europeaan ben en niet pak ‘m beet een Oceaniër. Moet je je voorstellen dat je nooit wat wint. Dat lijkt me vreselijk.”

Ook minister van Sport Edith Schippers is trots op de Europese successen: “Het blijft bijzonder dat ons kleine kouwe kikkercontinentje zoveel getalenteerde sporters voortbrengt. Geweldig om Nederland deze zomer weer blauw te zien kleuren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wist niet dat Rusland, Turkije, IJsland en Zwitserland tegenwoordig ook bij de EU horen? Maar goed om te horen, dan wordt het een mooie Europese sportzomer!

Reageer