Viezerik reist naar Thailand om jonge tijgers te aaien

‘Westerse katachtigen hebben veel te veel praatjes’

Zijn familie spreekt er schande van, maar toch blijft Onno Koeven (58) elk jaar afreizen naar Thailand. Drie weken lang kan hij daar naar hartelust aan beeldschone jonge tijgertjes zitten.

Koeven vindt zelf dat er niets mis is met zijn reisjes. “In Nederland kan ik niet voorzien in mijn behoefte, in Thailand wel. Thaise tijgers zijn veel leuker en onbevangener dan de beesten die we hier rond hebben lopen,” legt hij zijn voorkeur voor de Aziatische dierenpracht uit. “Westerse katachtigen hebben veel te veel praatjes, in Azië zijn ze veel gedienstiger.”

Volgens Charlotte Griffin van World Animal Protection ondernemen jaarlijks duizenden westerse toeristen ‘knuffelvakanties’ naar Thailand. “Je ziet ze altijd zitten in het vliegtuig. Van die kerels die alleen maar naar een derdewereldland reizen omdat ze daar ongestraft hun gang kunnen gaan met tijgerwelpjes. Walgelijk.”

Koeven ontkent dat er sprake is van dwang. “Volgens mij vinden ze het prima om lekker geaaid te worden. Dat is de Aziatische cultuur, we moeten daar niet met een westerse blik naar kijken,” zegt hij. “Bovendien verdienen ze er goed geld mee. Ik zie het probleem niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, mooie aanleiding om eens een “tiger by the tail” te vatten. DENK hierbij aan Vlad Poetin, die er een sport van maakt met ontbloot bovenlijf en in de sneeuw/permafrost met Siberische tijgers en beren te vechten. De jurisdictie van Marianne Thieme reikt blijkbaar niet tot in Siberië of in Turkije.

gravatar

Ter verdediging van tijger-pedo’s moet wel worden vermeld dat er niet louter mannelijke welpen worden gestreeld, ook vrouwelijke welpen worden gestreeld, blijkens de foto.
Toch bedenkelijk dat de linker-pedo een insectenverdelgingsmiddel binnen handbereik houdt en de rechter-pedo de oogjes van deze vrouwelijk welp bedekt. Zie je dat Marianne Thieme?

Reageer
gravatar

Gatverdegatverre@ #$%! *流利; zoals een oud Chinees spreekwoord luidt.

Dat is dan ook de reden dat ze die panda’s in Europa achter slot en grendel laten zetten, en een jaarlijkse gevarentoeslag van een miljoen per pandapeuter toucheren, om de eventuele proceskosten voor te kunnen schieten.

Reageer
gravatar

In de jaren ’70 was dit veel meer geaccepteerd. Gerard Reve woonde bijvoorbeeld samen met een Teigetje en op een paar bekrompen geesten na sprak niemand er schande van.

Reageer