Trump gaat zich presidentiëler gedragen en begint oorlog in Midden-Oosten

Opluchting in Republikeinse partij

Veel commentatoren voorspelden al dat Donald Trump zich ‘presidentiëler’ zou gaan opstellen nadat hij zich definitief verzekerd had van de nominatie van de Republikeinse partij. Hij maakt de verwachtingen meer dan waar: Trump is woensdag een oorlog begonnen in het Midden-Oosten.

Op bevel van Trump vielen Amerikaanse huurlingen woensdagochtend Iran binnen. De presidentskandidaat sprak het Amerikaanse volk op televisie live toe over de noodzaak van de missie. Daarbij viel zijn rustige toon op, vertelt Amerika-deskundige Willem Lust: “Hij sprak als een echte opperbevelhebber. Kalm, gedecideerd en zonder mensen te beledigen. Een opvallend contrast met eerdere toespraken.”

Binnen de Republikeinse partij heerst blijdschap over de omslag van Trump. “Voor partijvoorzitter Reince Priebus is het een stuk eenvoudiger geworden om zijn kandidatuur te verdedigen, nu hij zich als een normale president gedraagt”, denkt Lust. “Ook prominenten als George Bush kunnen zich nu met hem identificeren.”

Militair analisten verwachten dat de oorlog in Iran jaren gaat duren en grote geopolitieke gevolgen heeft. Lust: “De opluchting is voelbaar in Amerika: misschien valt het allemaal wel mee met Trump.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na de oorlog laat hij een muur om Iran bouwen, puur om te voorkomen dat illegalen Iranezen de VS niet binnenkomen.
Natuurlijk moet Iran deze muur wel betalen.

Reageer
gravatar

Het alsmaar afzeiken van politici die vechten tegen het politieke establishment begint me behoorlijk de keel uit te hangen. Is dat nu echt nodig?

Wanneer ik in Amerika zou wonen dan zou ik op meneer Trump stemmen.

He’s got the look.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het is inderdaad wel héél presidentieel! Een oorlog beginnen in het Midden-Oosten, wie had dat kunnen bedenken? Een volstrekt verrassend nieuw concept, vol nieuwe zakelijke mogelijkheden. Oorlog in het Midden-Oosten, wie had DAT ooit gedacht?

Reageer
gravatar

Op dit soort momenten komt dan ook weer de zakenman Trump bovendrijven.

Alle olie zal naar Amerika vervoerd worden die Iran dan via een lucratieve rentback constructie weer kan doorverkopen aan andere gegadigden.

Trump voor een welvarendere VS.

Reageer