Bron YT - Cpt.Luitenant

Kevin verspeelt zekere winst Avondvierdaagse na harde crash

Persoonlijk drama voor elfjarige topfavoriet

Er lijkt geen einde te komen aan de Nederlandse sportmalaise. De afgelopen dagen ging iedereen ervan uit dat de elfjarige Kevin van basisschool de Vlieger de Avondvierdaagse op zijn naam zou schrijven. Tot hij in kilometer vier van de laatste wandeletappe een bocht met te veel risico inwandelde en met volle vaart in de brandnetels belandde. Kevin moest huilen. Nederland huilt mee.

Hoewel Kevin door zijn val helemaal onder de bultjes zit, en het nog maar de vraag is of die vlekken er wel uit gaan in de was, staat de gedesillusioneerde wandelaar direct na het einde de pers te woord: “Dit is natuurlijk een nachtmerrie, ik zit helemaal kapot. We hebben hier met de hele klas keihard voor gewerkt, maanden getraind, zakjes snoep gekocht, en dan let je even niet op en dan lig je zo in een struik. Dan loop je het uiteindelijk op karakter uit, maar ik verlies hier gewoon mijn Avondvierdaagse.”

Kevin verklaart dat hij constant bezig was om voldoende te blijven eten, maar dat juist dat hem uiteindelijk fataal is geworden: “Ik zag Murat en Jonathan voor me de bocht induiken en was ondertussen bezig met wat kikkertjes uit mijn snoepzak halen. Daardoor lette ik niet goed op, voor ik het wist lag ik daar en voelde ik alles branden. Balen.”

Voor basisschool De Vlieger was het een grote teleurstelling. De laatste keer dat iemand van de school een grote vierdaagse won was 36 jaar geleden. Directeur van de school, Jos Arnoldsen, is toch trots: “We hebben 4 dagen met het hele dorp in de aula gekeken. Vooraf hadden we nooit verwacht dat hij het zo goed zou doen. En als je dan ondanks die irritante jeuk alsnog de vierdaagse uitloopt en vierde wordt, dan ben je gewoon een hele grote. Kevin heeft De Vlieger op de kaart gezet.”

De eindzege werd uiteindelijk behaald door Vincenzo Nibali, tot grote onvrede van mensen die het een beetje kinderachtig vinden dat een Italiaanse profwielrenner meedoet aan een wandelevenement voor kinderen. Voor Kevin was het de laatste kans om de Avondvierdaagse te winnen, volgend jaar gaat hij naar de brugklas.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Net goed. Van goed ingelichte bronnen heb ik vernomen dat Kevin en zijn domestiques stijf stonden van de EPO. Een avondvierdaagse win je nou eenmaal niet op boterhammetjes met pindakaas

Reageer
gravatar

Ja, ik heb iedereen tuk. Ik viel expres, zodat ik groot nieuws zou worden. En bovendien betaalt Nibali meer dan een maand zakgeld.

Reageer
gravatar

De kritiek op Nibali is geheel onterecht. In één jaar zowel de Ronde van Italie als de Vierdaagse winnen, dat kunnen alleen de hele groten.

Reageer
gravatar

Als Dionne Stax nu een kind maakt met Steven Kruijswijk komt het misschien ooit goed