Sinterklaasjournaal gaat mening Erik van Muiswinkel geleidelijk aanpassen

Acteur vanaf 2020 racist

Het Sinterklaasjournaal zal de mening van Erik van Muiswinkel geleidelijk aanpassen. NTR-directeur Paul Römer erkent dat de opvatting van Van Muiswinkel niet meer van deze tijd is: “Ik snap dat de mening van Erik gevoelig ligt bij veel mensen. Daarom zullen we in de komende jaren kleine aanpassingen doorvoeren.”

De NTR maakte vandaag bekend dat Van Muiswinkel dit najaar nog gewoon mordicus tegen Zwarte Piet is. In 2017 zal het eerste nuanceverschil te zien zijn. Römer: “Volgend jaar begint Erik al een beetje te twijfelen. Het jaar erop zal hij beweren dat er ook heel veel donkere mensen zijn die geen moeite hebben met Zwarte Piet en in 2019 gaat hij roepen dat we ons slavernijverleden ook weer niet moeten overdrijven, waardoor hij weer op één lijn komt te zitten met het standpunt van de NTR. Vanaf 2020 wordt hij echt een fanatieke racist en kan hij weer gewoon aan de slag als Hoofdpiet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoor net dat ook Tom de Ridder geleidelijk wordt uitgefaseerd. De bondscoach wordt geleidelijk vervangen door Dick Advocaat, Rutte door Halbe. Alleen bij de PvdA zijn ze er natuurlijk weer niet uit

Reageer
gravatar

Afgelopen zaterdag keek ik naar een theatershow op TV van onze Muiswinkel en daar was hij zelf behoorlijk racistisch dus kennelijk zijn inkomsten belangrijker dan principes.

Reageer
gravatar

Oei! Dat mag niet Wiemersma. Je mag op De Speld zw#rtjes geen zw#rtjes noemen.

Silvana Simons heb ik in een reactie zw#rtje genoemd en toen is mijn reactie verwijderd.

Het moet wel politiek correct blijven.

Corrie.

gravatar

Ja, dat is een probleem: hoe omschrijf je onze etnische, gekleurde, medemens politiek-correct? “Gekleurde medemens” is al een verdachte omschrijving, voldoende om mij bij de kliklijn van Desi Bouterse aan te melden, “zwarten” (of “zwartjes”) is verboden en uit officiële woordenboeken geschrapt, op “negers” (of “negertjes”) rust een maatschappelijk taboe. Het zingen van het oude kinderliedje “Tien kleine negertjes die zaten op een hek” wordt strafrechtelijk vervolgd en beboet.
Negerzoenen en moorkoppen zijn -bij Koninklijk Besluit- uit de handel genomen. En “niggâhs” is alleen toegestaan in de onderlinge communicatie tussen leden van de Bouterse-fanclub en binnen Nederlandse vestigingen van jeugdverenigingen als Bloods en Crips. Welke (socio-)linguïst schaft raad?

gravatar

Och och, daar hebben we P.c. Wiemersma weer met z’n “gewoon mensen”.

Als compromis stel ik voor om ze mensen met een beperking te noemen.

Corrie.

gravatar

Jij had hier de eerste reactie; mevrouw Corrie, je hebt hier in dubbel opzicht een kick-start beleefd, Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren Corrie. Frappez, frappez toujours. (“Wijzen willen de wereld veranderen; ik ben al blij als ik de wereld begrijp”)