Bron YT - vpro cinema

Louis Theroux duikt in bizarre wereld van mannen

Documentaire toont menselijke kant van fascinerende subcultuur

Het is Louis Theroux wederom gelukt om zich onder te dompelen in een intrigerende subcultuur. Ditmaal duikt de documentairemaker in de wereld van mannen. We zien onder meer hoe de Britse filmmaker een bijzonder bezoek brengt aan een man, en een hele dag met een groepje mannen meeloopt. Theroux heeft zelfs een aantal mannen bereid gevonden over hun gevoelens te praten.

Zoals we van hem gewend zijn, gaat Theroux ook nu op zoek naar het menselijke aspect in de bevreemdende mannenscene. Daarbij slaagt hij erin om een aantal hardnekkige stereotypes te nuanceren. In een surreële scène is zelfs te zien hoe een man na drie keer op hetzelfde knooppunt terecht te zijn gekomen toch maar besluit de weg te vragen.

Als hij op bezoek is bij iemand die al zijn hele leven tot het mannelijke geslacht behoort, stelt Theroux de lastige vragen die niemand durft te stellen. Waarom stellen mannen zich zo aan als ze een verkoudheidje hebben? Waar komt hun angst voor binding vandaan? Is het echt nodig om rechtopstaand te plassen?

Toch oordeelt Theroux niet. Met zijn aangrijpende maar tegelijkertijd kwetsbare documentaire, weet hij op ontroerende wijze aan te tonen dat mannen uiteindelijk ook maar mensen zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De ellende met die Theroux is dat hij altijd van die ontzettende klootzakken spreekt!

Mannen, daarmee wil je toch niet gezien worden?!

De Hokjesman

Reageer
gravatar

Wat mij, als vrouw, opvalt is dat mannen zo gemakkelijk te manipuleren zijn. Je doet alsof je seksuele interesse in ze hebt en ze eten uit je hand. Kijk maar, hier op het reactieforum, naar Wiemersma.

Mannen hebben hun gevoelens in hun eikel.

Corrie.

Reageer
gravatar

Men hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn, Corrie. En wat Wiemersma betreft, hij is een zelfverklaard Meester in de Rechten, maar af en toe de rechten nog niet geheel en al meester. Duidt het hem niet euvel, hij heeft nog een mooie toekomst voor zich. Hij kan nog uitgroeien tot één der smaakmakers van dit medium.

gravatar

Hoi Outsider, Wiemersma lijkt me typisch zo’n bevoorrechte blanke heteroseksuele man met een schuldgevoel dat hij zo is.

Wanneer hij zijn titel zou veranderen van mr. naar pc. (politiek correct) dekt het meer de inhoud van zijn reacties.

Corrie.