Stoppen met vreemdgaan? Doe het samen!

'In mijn eentje werd ik toch vaak weer in de verleiding gebracht'

Stoppen met vreemdgaan is lastig, zeker als je partner gewoon door blijft rommelen. Als je hoort, ziet en ruikt dat je partner een ander heeft, is het een hele opgave om zelf toch van je collega af te blijven. Stop daarom samen!

Christa (38) en haar man Tom (45) zijn onlangs samen gestopt. “We gingen eigenlijk al ons hele leven vreemd. Daar opeens cold turkey mee stoppen is natuurlijk niet niks”, vertelt Christa. “Ik heb het een tijdje in mijn eentje geprobeerd, maar als ik dan een rondslingerend sms’je in Toms telefoon vond werd ik toch weer in de verleiding gebracht om zelf ook weer te beginnen.”

Nu ze samen zijn gestopt, motiveert Tom haar juist. “Het voelt als een wedstrijd, je pept elkaar echt op. Als Tom dan toch een keer zwak was en z’n lul in de buurvrouw heeft gehangen, is dat natuurlijk helemaal niet zo erg, maar daar kan ik hem dan wel lekker mee pesten. Juist bij terugval is het goed om elkaar te steunen.”

Toch zijn er volgens Christa en Tom ook nadelen: “Van stoppen met vreemdgaan word je flink chagrijnig. Eén chagrijnige stopper is vervelend, maar twéé is echt lastig. We vliegen elkaar wel wat vaker in de haren dan toen we allebei nog buiten de deur neukten, haha.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Je kan natuurlijk met je man het complete financiële plaatje in kaart brengen, Corrie. Het kan zo maar dat hij buiten de deur meer kwijt is, dan jij naar binnen schuurt daar in de duinen. Daar zou het misschien eens over moeten hebben saampjes.

gravatar

Ken Tom en Christine toevallig een beetje en hier in het dorp ging het gerucht dat Tom lesbisch zou zijn. Dit hoeft niet, maar kan heel onhandig zijn in zo’n relatie. Desalniettemin zijn het hele lieve mensen hoor. Moet je dat hoofdje van Christa nou eens zien, die doet toch geen vlieg kwaad

• Reageer
gravatar

Klopt. Ik heb het met beiden gegaan en het was in twee woorden héél verschrikkelijk. Gauw weer terug naar mijn eigen man.

gravatar

Een duivels dilemma: wie stopt het eerst écht en wie doet alsof. Tijd voor een kosten/baten analyse, Bas Bêta gaf daar al een beknopte aanzet naar. Of Tom en Christa gaan door met die knipperlicht-relatie óf ze gaan gezamenlijk naar fase twee: de actieve vechtscheiding. Wie krijgt het huis, wie de kinderen, wie de auto’s. Ik wed dat Christa het huis en de kinderen krijgt toegewezen; als ZZPeester met praktijk aan huis

• Reageer