‘Vroeger toen de Formule 1 met caravans was, vond ik het nog leuk’

Metro-lezerscolumn

Ik heb de overwinning van Max Verstappen niet gezien. Ik volg de Formule 1 eigenlijk al jaren niet meer. Sinds er niet meer met caravans wordt gereden, hoeft het voor mij niet meer. De sport is saai geworden, de charme is verdwenen.

Natuurlijk, de winst van Max is geweldig. Maar ik had hem zo graag zien rijden met een caravan. Dát toont de ware stuurmanskunst. Als Max ook mét caravan in staat was geweest om Räikkönen achter zich te houden, had ik zijn talent pas echt op waarde kunnen schatten.

Ik groeide op in de jaren ‘80. Als kind was ik niet weg te slaan voor de tv als er Formule 1 was. Mijn held was Ayrton Senna, die op de baan een bittere strijd uitvocht met zijn eeuwige rivaal Alain Prost. Met open mond keek ik hoe hun caravans met honderden kilometers per uur door de bochten slingerden. Die spectaculaire beelden zijn verleden tijd. Nu zie ik alleen nog auto’s rondjes rijden.

Ik zou daarom graag een persoonlijke oproep willen doen aan Max Verstappen. Max, jij gaat de Formule 1 de komende jaren domineren. Daar is iedereen het over eens. Als jij pleit voor een terugkeer van de caravans, dan kunnen de hoge heren dat niet negeren. Geef de kijker het plezier terug, Max. Haal de caravans terug!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik moest altijd lachen als ze de snelste waren, maar dan net de bel misten. Twee rondjes achteruit met caravan voor straf. Sinds de fusie met AVRO zend de TROS niet meer zulke programma’s uit, helaas!

Reageer
gravatar

Het kan nog spannender.
Behalve een caravan ook een fietsendrager en skibox monteren. Zo wordt de sport wat representatiever. Eens zien wie er kampioen wordt.

Reageer
gravatar

Maar Rudolf, dat kan tegenwoordig toch helemaal niet meer? Het interieur van de caravan is niet in dezelfde mate meegegroeid met de sport en dat zou geen gezicht zijn.

Reageer
gravatar

Mooi was die tijd. Zeker als je je beseft dat de pitcrew in die tijd gewoon nog mee de baan rond ging in de caravan. Het circuit van Monaco is zoveel minder pittoresk nu er geen opgekrikte caravans meer aan de kant van de weg staan, met kotsende monteurs ernaast. De echte monteurs, die na het uitzetten van de klapstoelen en parasol op hun slippers genoeg hadden aan een simpele steeksleutel set en een broodje ei. Ook de beelden van Ayrton Senna, die zijn ziel verloor aan de noodlottige fiets die van het fietsenrek van Prost was gevallen, staan me nog helder op het netvlies. Zucht…

Reageer
gravatar

Wat is dat toch soms met dat wegfilteren van sommige kommentaren?

Een of ander onwelgevallig woord ?

Vrij frustrerend.

Speld, doe er eens iets aan!

Reageer
gravatar

Ik denk het niet pik. Nou, goed, deels. Dat van in de war zijn klopt wel een beetje. Maar het gras ligt er vooralsnog goed bij, en pientere pookjes waren onontbeerlijk bij het succes van weleer.

Omroep Max ouwe pik, dat is wat voor jou. Zij grossieren in ouwe-koeien tv, waar je niet zo van in de war raakt, en last van prikogen krijgt. En op tijd naar bed natuurlijk, dan hebben de anderen ook nog wat aan de avond.

Lekker slapen goos, het is de hoogste tijd.