YouTube - Eurovision Song Contest

Rusland geeft Krim terug aan Oekraïne voor Songfestivalstemmen

Televoters op schiereiland kunnen op Russische zanger stemmen

Oekraïne krijgt de Krim zaterdagavond terug. President Poetin heeft dat besloten om de inwoners van het schiereiland de kans te geven tijdens het Eurovisie Songfestival op de Russische inzending te stemmen.

“Je kunt niet op je eigen land stemmen”, legt Poetin uit. “Dus het kan niet anders.” De teruggave is onderdeel van het twaalfpuntenplan van Rusland. Russische militairen zullen in onherkenbare uniformen controleren of de inwoners daadwerkelijk hun stem uitbrengen op zanger Sergey Lazarev.

De Oekraïense president Porosjenko noemt het herstel van de soevereiniteit van zijn land een provocatie. Volgens hem zijn de kansen van Oekraïne op winst bij het Songfestival flink geslonken door de Russische ingreep: “Dit is gewoon vals spelen. Ik ga de organisatie van het Songfestival in spoedzitting bijeenroepen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat nagenoeg onnozel is aan de annexatie van met name de Krim, is dat Poetin daarmee een tijdbom heeft geplaatst onder het bestaansrecht van Rusland. Want de enige argument die Poetin kan aangrijpen om dit gedrag (naar zijn beleving) goed te keuren is dat de meerderheid van de Krim van origine Russische is en deze de vrijheid wil genieten om zich aan te sluiten bij Rusland. Voor een dergelijke gunst komen alleen al binnen de Russische kolonie tal van volkeren in aanmerking, want, laten wij dat vooral niet vergeten, net als Engeland, Amerika, China, Indonesië is ook Rusland een koloniaal bewind. En hoe zit het dan met Tsjetsjenië, waarvan bekend dat hun streven naar onafhankelijkheid destijds door de Russen in de kiem werd gesmoord.

Reageer
gravatar

Overdracht van de Krim aan Oekraine kon niet tijdig afgerond worden. Daarom stemden de Krimmers massaal op Oekraine……

Reageer
gravatar

Totdat separatisten weer BUK-raketten gaan afschieten. Op 10 km. hoogte helpt bukken overigens niet echt. Daar moeten men toch een andere naam voor vinden: “ogen dicht” of “adem-inhouden” raketten?

gravatar

Maar wat doet Rusland eigenlijk op het Europees Liedjesfestival?!

Wat overigens net zo voor Oekraïne en Australië geldt, maar een klootzak als Vampire Putain nodig je toch ook niet uit op je verjaardag?

gravatar

Dat zijn vast uurtjes van korte duurtjes. Na het ESF gaat de Krim weer linea recta vice versa weer terug naar moedertje Rusland. Leer mij vadertje Poetin kennen.

Reageer
gravatar

My my
At Oekrakrim Vladimir did surrender
Oh yeah
And I have met my destiny in quite a similar way
The history book on the shelf
Is always repeating itself

Reageer