Wie volgt De Boer op? De gebruikelijke namen staan weer op het lijstje

Rinus Michels, Conchita Wurst of toch Linda de Mol?

Nu Ajax-trainer Frank de Boer bekend heeft gemaakt dat hij vertrekt, begint het speculeren over zijn opvolger natuurlijk meteen. De gebruikelijke namen zingen weer rond in Amsterdam. Wij zetten de grootste kanshebbers op een rijtje.

Rinus Michels – ‘De Generaal’ won in 1988 het Europees Kampioenschap met Oranje en geldt dus als een absolute winnaar. Sterke punten: met zijn natuurlijke gezag is hij in staat om opstandige jonge spelers onder controle te houden. Zwakke punten: overleed in 2005.

Conchita Wurst – In zijn hunkering naar Europees succes zou Ajax wel eens bij Conchita Wurst kunnen uitkomen. De Oostenrijkse wordt vanwege haar ruige stem ook wel ‘de vrouw met de baard’ genoemd. Wursts stijl van coachen is vergelijkbaar met die van haar grote voorbeeld Ernst Happel.

Linda de Mol – De winnares van de Gouden Televizierring 2009 is volgens kenners toe aan een volgende stap. De Mol was de afgelopen jaren geen optie vanwege een langlopend conflict met Wim Jonk. Na diens vertrek lijkt niets haar komst naar de Arena nog in de weg te staan. Linda de Mol zou de amusementswaarde terug kunnen brengen bij Ajax.

George Bush sr. – De oud-president van de Verenigde Staten verloor nog nooit een Golfoorlog. Inmiddels lijkt hij klaar voor het echte werk. Bush (91) is al een tijdje spitsentrainer bij de F3 en geldt daar als een belofte. De 41e president van de VS is zeer geliefd bij de harde kern van Ajax, een overweging die de directie ongetwijfeld laat meewegen.

Co Adriaanse – Die gaat het niet doen natuurlijk, maar sinds de Wet Gemakzuchtige Speculatie uit 2003 is het wettelijk verplicht om Co Adriaanse in dit soort lijstjes te noemen. Bij dezen: Co Adriaanse?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dit wel een positief bericht. Ondanks de sportieve malaise houdt het Ajaxbestuur zijn hoofd koel en komt met een gedegen kandidatenlijst. Wie van de kandidaten het ook wordt, de andere clubs zijn alvast gewaarschuwd voor het komend voetbalseizoen!

Reageer
gravatar

Het zal er wel weer eentje uit Ajax’s kindergarden ‘De Toekomst’ worden, die aan het handje van Dick Advocaat wordt meegenomen, en op een Recaro stoel met een zitje wordt vastgegespt.

Dick schijnt het heerlijk te vinden om een stelletje onnozelen enige tactische basiskennis in het voetbal bij te brengen.

Met Dick op de bok, en een gediplomeerde snotnose ernaast, kan met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken; binnen 5 jaar moet het mogelijk zijn de poulefase van de Europa League weer eens een keer te overleven.

Reageer
gravatar

Ja, dat wordt Douwe Bob, natuurlijk! Die kijkt in de camera, komt uit dat dorp daar én… -volgens kenners het allerbelangrijkste- hij geeft een knipoog!

Reageer
gravatar

Waarom word ik niet genoemd?
U zult begrijpen dat ik mezelf hier niet publiekelijk kan opwerpen, dus moet ik nog even anoniem blijven.

Reageer
gravatar

En waar is Kevin Spacey?!

Als er IEMAND gebruikelijk is dan is hij het wel!

Met zijn zogenaamde ‘mankheid’ kan hij Robben zelfs nog een betere Schwalbe aanleren.

Reageer
gravatar

tjonge Pcb’tje,
daar moest ik wel even over nadenken.

komt misschien door die nare taalzeikert die hier rondhangt.

gravatar

Piet Paulusma – Deze sympathieke Fries zorgt voor een frisse wind bij de Amsterdammers. Zijn filosofie: na regen komt zonneschijn. Neemt mee wat Ajax node mist: de schaal van Beaufort.

Reageer
gravatar

Ik zie wel wat in Linda de Mol, zij het onder de grasmat.
Zit dat beest eindelijk onder grond en hoef ik haar niet meer te zien 😉

gravatar

sowieso een vrouw en dan gemengd voetbal gaan spelen je ziet aan korfbal dat nederlandse teams daar internationaal uiterst succesvol mee zijn daar heeft het bij ajax de laatste jaren toch wel aan geschort

Reageer