Google Maps komt met zelfruziënde routeplanner

App uitgerust met passief-agressieve stiltes en ‘Jezus’

Google Maps komt met een zelfruziënde routeplanner, zodat stelletjes in de auto voortaan niet meer zelf hoeven te kiften over de route. De kibbelfunctie speelt de meningsverschillen geheel automatisch af, en is uitgerust met toenemende irritatie, passief-agressieve stiltes en ‘Jezus’.

Stellen zijn enthousiast over de zelfkibbelende routeplanner. “Mijn vriendin en ik ruziën nu altijd of we beter de kortste of de snelste route kunnen nemen,” zegt Eric (31). “Straks hoef ik niet meer zelf te roepen dat we sowieso beter de Noordring kunnen pakken in plaats van de Piet Heinkade. Dan kaatst de kibbelfunctie natuurlijk terug dat het toch zeker zes kilometer scheelt, maar daar hoef ik zelf niet meer op te reageren. Ik kan in de tussentijd gewoon andere dingen doen, zoals uit het raam kijken of appen achter het stuur.”

De kibbelfunctie staat standaard aan en de softwareproducent is nog bezig met het ontwikkelen van in-app purchases. “Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun eigen punt kracht bij zetten,” zegt Google-woordvoerder Norbert Ophuizen. “Voor maar 4,99 kun je de ander volledig uitlullen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat deze gadget geen lang leven is beschoren. De tweede generatie zelfrijdende auto’s maakt alle discussie over reisroutes zinloos. Op een derde generatie TomTom wordt het bezoekadres vermeld, de auto kiest zelf zijn weg. Een heleboel relaties zal dit gebrek aan twistgesprekstof nog ernstig parten gaan spelen. De kibbelfunctie – de basisvorm van interne communicatie in veel moderne gezinnen- zal daardoor helemaal wegvallen en de vereenzaming in doorsnee gezinnen zal leiden tot verhevigde fixatie op “Second Love”-achtige avonturen op smartphone en tablet subsidiair tot inleidende verkenningen m.b.t. echtscheiding, via een virtuele mediator..

Reageer
gravatar

Dus niet.’De kibbelfunctie staat standaard aan en de softwareproducent is nog bezig met het ontwikkelen van in-app purchases’.
Ik heb er ook maar 1 aangeschaft.
Ingesteld op mijn persoonlijke keuze en het wachtwoord is, en blijft, geheim.
De beste koop dit jaar!

gravatar

Dus straks als ik ruzie heb met mijn vrouw en in de auto moet slapen (de bak is dan al passé), stuurt Google Maps me ook nog de auto uit|? Waar moet ik dan straks slapen?

Reageer
gravatar

Met de benenwagen hebben Corrie en ik geen route-planner nodig. De duinen kennen we inmiddels op ons duimpje!

Wel goed gevonden
en lekker kort!