Bron YT - SportVideosMM

Leicester laat Ajax zien dat je met een beperkt elftal kampioen kunt worden

Engelse club geeft Amsterdammers alvast goede voorbeeld

Een elftal met voornamelijk beperkte voetballers en toch kampioen worden: Ajax hoopt het zondag voor elkaar te krijgen. Het Engelse Leicester City gaf de Amsterdammers alvast het goede voorbeeld.

Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Nemanja Gudelj. Eenvoudige clubvoetballers die dit seizoen tot onvoorstelbare hoogte zijn gestegen. Eén speelronde voor het einde staan ze nog steeds bovenaan.

Van der Hoorn kopte zondag de bevrijdende 2-0 binnen tegen FC Twente. De robuuste, maar statische verdediger staat misschien wel symbool voor de ongelooflijke prestatie van Ajax dit seizoen.

Toch is het succes vooral de verdienste van trainer Frank de Boer. Hij wist van de weinig getalenteerde groep voetballers een team te smeden dat voor andere Eredivisie-ploegen lastig te bespelen bleek.

Of De Boer en zijn bescheiden ploegje het echt gaan redden is nog de vraag. Leicester City heeft in ieder geval laten zien dat het mogelijk is. Daar kunnen de ‘Godenzonen’ zich zondag aan vasthouden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

SINS WANNEER IS DIT EEN SPORT KRANT WAT EEN ONZIN ARTIKEL AJAX HEEFT HET MEESTE GELD EN DE K N B V TREKT ZE ALTYD VOOR PENALTIE TEGEN UTRECHT WAS ZWAAR ON TERECHT MACH FIKSING ALLES OM 020 KAMPIOEN TE MAKEN NOU IK GA ER NIET HEEN HOOR ALEEN TEGEN BUITENLANSE TEAMS BEN IK VOOR AJAX

Reageer
gravatar

Zitten er neit genoeg btuielansers in Ajax? Heb de knbv niet genoeg penalties gegeveven zoadat ze nou doelsadlo kampieoen zijn? De speld heb het helemaal bij het rechtse eind en daar kan PVS helemaal niks tegen doen!

gravatar

Je hebt er meer aan Jeroen Verhoeven op de spelersbus van de concurrentie te leggen. Die is ietsje zwaarder 😉

gravatar

Leuk artikel. Eindelijk wordt eens een keer niet een voetbalelftal uit Zuid-Holland bespot door De Speld.

Vanwege het almaar bespotten van Zuid-Hollandse elftallen op De Speld stond ik bijna op het punt te stoppen met het plaatsen van reacties.

Jullie zijn toppie!

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik kan hier als Ajacied wel om lachen. Overigens hoort Gudelj naar mijn mening niet thuis in dit rijtje koekenbakkers.

Reageer