Anne van Zalando (73) overleden

'Haar mailtjes gaven afgeprijsde schoenen aan een generatie'

Nederland reageert geschokt op het overlijden van Anne van Zalando (73). Van Zalando maakte jarenlang furore door wildvreemden te bestoken met mailtjes over afgeprijsde schoenen.

Op Twitter stromen de steunbetuigingen binnen. “Anne was een begrip. Haar mailtjes gaven afgeprijsde schoenen aan een generatie #legend’, twittert @Saskia_moordvrouw. Ook @AukeDouwstra leeft mee: “Hoewel ik al haar mailtjes ongelezen verwijderde, bleef ze er maar mee doorgaan. Anne was een doorzetter.”

Maartje van HelloFresh noemt Van Zalando haar grootste voorbeeld: “Zij wist als geen ander hoe je de schijn van persoonlijk contact kon inzetten om schoenen te verkopen. Ze begon haar mails nooit met ‘Beste mevrouw Van Hellofresh’ maar altijd met ‘Hoi Maartje’. Zonder haar had ik nooit 800 paar gympen gehad.”

Anne van Zalando laat een echtgenoot, Gerben van Zalando, en veertig paar schoenen met 25% korting tussen 1 en 14 mei achter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Femke van Knaldeals was geen fan hoor. Vond haar heel kil en afstandelijk, alsof iedereen over 1 kam geschoren werd. Femke stuurde mij zojuist nog een persoonlijke herinnering dat ik nog tot 26 mei mee kan doen.

Reageer
gravatar

Vreselijk om dit te horen! Alle grote namen gaan heen. Ik zal het -naar de prullenbak verplaatsen- van de ongelezen mailtjes oprecht missen. Ook wil ik mijn steun betuigen aan haar nabestaanden, ze was een goed mens en ze probeerde eenzame mensen met internet keer op keer een mooie dag te bezorgen.
Liefs

Reageer
gravatar

Zo zie je maar wat je allemaal kan bereiken zolang je niet naast je schoenen gaat lopen. Chapeau Anne..! Wie de schoen past trekke ‘m aan..!

Reageer
gravatar

Anne was met recht een token-vrouw, middelbaar bejaard, nooit genezen van een schoen-fixatie maar toch elke dag nog bezig om haar beltegoed een nuttige besteding te geven. Anne was kind aan huis bij de Groten der Aarde en runde op verzoek van Amerikaanse bankiers ook nog in haar vrije tijd succesvol vijf (5) hedgefunds. Anne was ruim 40 jaar peetmoeder van Cora van Mora. Laatstelijk ook van Dora van Mora, beide dochters van de bekende Verzadigde Vettenfabrikant Uni Lever. De schoonfamilie Malando heeft aangekondigd een maand in rouw te gaan en live “Olé Guapa” te spelen op de crematie.

Reageer
gravatar

Washington Post schreef in zijn obituary: “With Anne Solando, we lost one of the greatest minds of our time. She was godmother of Stephen Hawking and a close friend of Mme Imelda Marcos of the Philippines, who collected more than 3,000 pairs of shoes, mainly supplied bij Anne of Soleando. Our thoughts are with her family and closest friends. May she rest in peace” Tot zover het gezaghebbende blad uit Washington.

gravatar

Hoe zit dat nu eigenlijk met die meiden van Mora? We hebben allereerst moeder Mora zelf, dan Cora (de oudste dochter) Dora, dan de tweeling Tora en Bora en tenslotte de nakomertjes Ora et Labora. Geen zonen, daarom heeft vader Torium zich uiteindelijk maar laten steriliseren. Hij wilde niet op Prinz Bernhardt lijken, ook alleen maar dochters. Maar wel in een andere belastingtabel. Bernhardt’s baby’s zaten al gelijk in de box (3). Maar toen bestond de Panama-constructie nog niet.