Hond legt 380 kilometer af om ver weg van baasjes te zijn

'Dier en balende eigenaren inmiddels weer herenigd'

Een hond uit België heeft 380 kilometer afgelegd van Brugge naar Le Havre in Frankrijk. Naar verluidt wilde het dier daar de boot naar Engeland nemen, om zo ver mogelijk bij zijn baasjes uit de buurt te zijn. De hond en zijn eigenaren zijn inmiddels weer herenigd. Lees hier het hartverwarmende verhaal.

“Omdat we geen kinderen kunnen krijgen, hebben mijn vrouw en ik in 2013 de cockerspaniël-pup Fritsie in huis genomen”, vertelt de balende eigenaar Lucas DeWaele (42). “Een verschrikkelijk domme zet, omdat ik nogal losse handjes heb als ik te veel heb gedronken. En mijn vrouw heeft weinig verantwoordelijkheidsbesef, dus dingen als voeren en uitlaten schieten er nog wel eens bij in.”

Begin april kwam het stel erachter dat Fritsie was ontsnapt. “We hadden hem al een poosje niet gezien”, vertelt DeWaele. “Eigenlijk hadden we ons er meteen mee verzoend dat we hem nooit meer terug zouden zien. Maar toen kwam dat telefoontje uit Le Havre. Stond-ie daar voor de veerpont. Dan denk je wel even ‘hmm’.”

De eigenaren van de hond hebben besloten om Fritsie een tweede kans te geven. DeWaele: “Wij zien in zijn terugkeer een teken van boven of zo, dat hij het blijkbaar erg naar z’n zin heeft bij ons. Hoe oud wordt zo’n beest eigenlijk? Hij is al bijna drie, dus over de helft hopelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

die was ingenomen door de Fransen. De Fransen troffen namelijk een illegale versie van het muzieknummer ‘Master of Puppies’ van Spaniellica op de telefoon aan!