Bron YT - Smart Tatil

Nederlanders boeken slechts halfpension uit protest tegen Erdogan

‘Je gaat nu toch niet in het hotel lunchen?!’

Veel Nederlanders willen een statement maken tegen de Turkse regering. Weinig landgenoten boeken nog een all-inclusive vakantie naar Turkije. Uit protest tegen Erdogan houden ze het bij een halfpension.

Anja Vermeer kan het niet over haar hart verkrijgen om in haar hotel in Antalya de middagmaaltijd te nuttigen: “Hier om de hoek is de Fatih Güzmür-gevangenis. Daar zitten honderden onschuldige journalisten vast die dagelijks gemarteld worden. Dan ga je toch niet lunchen bij je eigen hotel? Bovendien is het echt een kleine moeite om even naar het Turkse bakkertje aan de overkant te lopen. De Lahmacun is er fantastisch.”

Ook vakantieganger Ruud Veldhoven ergert zich aan landgenoten die de ogen sluiten voor de mensenrechtensituatie in Turkije: “Als ik dan Nederlanders zie die schaamteloos een Bounty halen uit de automaat bij de receptie, dan denk ik: zie je dan niet dat onze waarden op het spel staan? Het gaat om onze manier van leven, loop gewoon even de hoek om. Soms schaam ik me ervoor om Nederlander te zijn.”

De gevolgen voor Turkse hotelsector zijn nog amper voelbaar. Volgens Veldhoven is dat een kwestie van tijd: “Je ziet nu al dat er vaker eten overblijft en er is veel minder overlast door asociale bezoekers tijdens het buffet. Maar Turkije heeft het er zelf naar gemaakt. Wie niet horen wil, moet maar voelen.”

Ook toerist Frits Grooten vindt dat Nederlanders meer rekening moeten houden met het leed in de wereld: “Zelf zijn we een paar jaar geleden op safari geweest in Zimbabwe. Uit protest tegen Mugabe hebben we daar alleen de big four gespot. Toen we hoorden hoe die man al dertig jaar een schrikbewind voert, dachten we: laat die buffel maar zitten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een onzin artikel … denk je dat het door half pension te boeken en niet te lunchen het zal veranderen ??? Niet gaan sukkels !

Reageer
gravatar

Alleen nog non-stop busreizen organiseren met op de terugweg geen toilet aan boord wat na 14 dagen zwerfgeit kebab en ongewassen komkommers beslist niet mee valt!

Reageer
gravatar

En dan vergeet je nog de talloze lahmacuns die -schrokkend en kokkend naar binnen gewerkt- niet in de kouwe kleren gaan zitten. Het is ook geen wonder dat met al die ontsnappende darmgassen en uitwasemende alcoholdampen de chauffeurs van die non-stop bussen onderweg bedwelmd raken en een ravijn inrijden.

gravatar

De doorsnee Nederlandse Turkije-boeker via TUI en Cor en Don ziet van Turkije alleen de zon, zijn resort en een groene muur van bierkratten die eerst met ijver zijn leeg gezopen. Voor de privacy, Kijk naar de foto en constateer zelf dat -afgezien van Henk en Ingrid op de voorgrond- alle bezoekers tussen 18 en 23 jaar oud zijn, (rood)verbrand, met een hoge testosteron-spiegel en dus continu op zoek naar (meer) bier en wilde wijven. Hollandsch Hoop in bange dagen.

Reageer
gravatar

misschien moeten we de vn ook maar meteen wegdoen want elke keer als er een groot conflict is in de wereld zijn die gasten er bij betrokken

gravatar

Nou Bep, het is bekend dat dictators in de regel erg lang op hun zetel blijven plakken. In bepaalde streken is het presidentschap zelfs erfelijk. Het ziet er dus naar uit dat jij onder E****** je pensioendatum wel haalt als Turkije-weigeraar. Gelukkig hoef je de Turkse sfeer niet te missen; elke stad van enige omvang heeft een Turks district.

gravatar

De tranen schoten mij in de ogen toen ik de ferme taal van onze landgenoten in Turkije las. Zulke hoogstaande principes in zulke laagontwikkelde geesten; het voelt zó goed om Medelander te zijn van deze geweldige principialisten tussen twee alcoholcoma’s in. Corendon is opdrachtgever van deze reclame-uiting.

Reageer
gravatar

En ze scheppen nu nog een extra bord vol met eten, om vervolgens weg te flikkeren, of op tafel te laten staan met servetten en uitgedrukte peuken erin.

gravatar

Nederlanders die van plan zijn om naar Turkije op vakantie te gaan nodig ik uit om eens in mijn buurtje een weekje te verblijven.

Na een weekje bij ons tussen de Nederturken met hun NSB-verradersgedachtegoed komen ze erachter dat Turkije vergeleken met Nederturken wel meevalt.

Nederturken zijn de ergste onder de Turken. Dat komt omdat hun moeders niet weten hoe ze hun kinderen moeten opvoeden.

Corrie.

Reageer
gravatar

Je bent zeker voorspelbaar, maar daar houd ik van. Ik ben niet van plan om in Turkije vakantie te vieren -ik ben toch niet gek!-, maar een week bij jou in de buurt, lijkt me heerlijk… Ik kan er alleen maar van dromen… Maar ik ben al blij met morgenmiddag. XXX

gravatar

Juís, en dááhlom zitte wè elleke avond met un vol pensjon. Wè weite wel hoeje die gassies lechop mot voede.

Dus hebbe wè speísjáál afgewellekte gète, én lamzak fálaffal met Tulleks blood in de anbiejing.

Kom auk es kèke hoe die klène pikkies dááhvan gaan gloeie!

De Belsjineis, wattun záák!

(auk op dinsdag aupe)

gravatar

Klopt.. de bijbelklas boekt ook niet meer in een resort, daar.
Maar gelukkig blijft er wel een (werk)vakantie in Turkije om een eigen onderkomen te bouwen.
Goedkoop bouwgrond daar.
Goedkoper en humamer.
Zo kan het ook.

Reageer