Bron YT - Kristina R

De Game of Thrones-recap zónder spoilers

Een niet nader te noemen persoon leeft misschien nog!

Gisteren begon het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Omdat nog niet iedereen de eerste aflevering gezien heeft, zullen we in deze recap niet spoileren. Maar een niet nader te noemen persoon leeft misschien nog!

Misschien was dat wel de grootste sensatie van deze aflevering. Ook waren we zeer te spreken over de spectaculaire wijze waarop twee personen wisten te ontsnappen uit de handen van een zekere psychopathische bastaardzoon van Lord Roose Bolton die Winterfell in handen heeft. Meer zeggen we niet.

En dan waren er nog Brienne en Pod die zich inzetten voor de dochter van een vrouw die omgekomen is tijdens een niet nader te noemen Wedding met een primaire kleur. Verder opvallend: de wijze van toenadering tussen een personage en een natuurstenen voorwerp dat een cruciale rol speelde in de derde aflevering van het eerste seizoen. Met name de hoedanigheid van de handeling: wow!

De beste quote van deze aflevering kwam van een dwerg die zijn vader heeft vermoord met een kruisboog. Als een acteur uit Costa! hem vraagt of iets nog een voor de hand liggende toestand heeft, antwoordt hij gevat dat een zeker personage daar bepaalde kennis over heeft. Go iemand!

Meest in het oog springend was natuurlijk de gruwelijke dood van een van de hoofdpersonages. Voor de liefhebbers alvast een cryptisch tipje van de sluier: ze is de moeder van draken. Ronduit walgelijk was de nieuwe verkrachtingsscène, waarbij de special effects meer kwaad dan goed leken te doen. Wat het slachtoffer betreft, volstaan we met een subtiele hint: Carice van Houten is zwanger.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fijn, scheelt weer een hele tijd misselijk achter de tv zitten. Kunnen jullie ook spoilerloze een recap’s geven van de medische soaps? En misschien het journaal?

Reageer
gravatar

En vooral de lottotrekking. Ik vind dat zeer storend wanneer de resultaten op voorhand lekken. Dan is er echt geen bal aan.