Bron Wikimedia- Aforaseem CC BY

Bezet: man tapet stukje gracht af voor Koningsnacht

‘Alleen IK mag hier dronken in de gracht lazeren’

De 24-jarige Ewald Groen is bang dat hij tijdens Koningsnacht geen ruimte meer heeft om dronken in de gracht te lazeren. Om die reden heeft hij nu alvast een plekje voor zichzelf in de Prinsengracht afgezet met tape.

Groen: “Het ziet hier straks zwart van de mensen die allemaal dronken in de gracht willen flikkeren. Iedereen wil het mooiste plekje, dus je moet er altijd vroeg bij zijn. Ik heb er voor de zekerheid ook nog met drijvende ducttape ‘bezet’ in geschreven. Het lijkt me nu wel duidelijk dat mensen ergens anders moeten zijn als ze in de gracht willen lazeren of kotsen.”

De Amsterdammer is zeer blij met het stukje gracht dat hij heeft weten te reserveren: “Dit is echt een prachtig plekje, ik heb er vaker gedreven. Er komen constant mensen langs, dus er is altijd wel iemand die je wil opdreggen. Het is kennelijk een onontdekt stukje Amsterdam, want er is nooit iemand anders die op het idee komt om hier in de buurt zijn plekje te claimen. Even verderop heeft iemand een plekje geclaimd door een woonboot aan te leggen, maar verder is er weinig concurrentie.” Ondanks het feit dat het geen populaire plek is voor grachtduikers, heeft Groen extra tape meegenomen, voor het geval iemand zijn afzetting verwijdert.

In het dagelijks leven studeert Groen Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. Momenteel heeft hij onderkoelingsverschijnselen: “Klopt. Je hebt altijd van die aso’s die proberen om je plekje in te pikken, dus ik lig hier nu al drie dagen om m’n lazervakje ook fysiek bezet te houden. Ik sta iedere dag om zes uur op om mijn fort te bewaken. Je moet er wat voor over hebben, haha. Ik heb het koud.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Koningsdag? Ik hou van tradities, maar wel op mijn manier. Daarom vier ik nog steeds op 30 april Koninginnedag. Bij de koffie krijg ik een plakje koek om in te happen. Daarna hop ik nog een keertje als weleer in een zak de kamer door. Dat was het dan. Zo onthou ik tenminste dat ik de dag erna jarig ben, de Rode Dag voor de een, voor ons katholieken het feest van Sint Jozef Werkman. En zo hoef ik ook aan deze nieuwerwetse gewoonte niet mee te doen!

Reageer
gravatar

U bedoelt : als de duitsers in het water flikkeren? Ik denk dat ca. 61,5 % van de nederlanders daar geen enkele moeite mee zal hebben.

gravatar

Volgens mij gaat dit stukje met name over de bezetting.

Het doel van deze bezetting is niet geheel eenduidig, en hoewel er meerdere opties gesuggereerd worden kun je er niet direct vanuit gaan dat een der voornemens ook daadwerkelijk plaats zal vinden.

Ook uw conclusie als zou 61,5% van de Nederlanders en geen moeite mee hebben als Duitsers in het water flikkeren (zoals u stelt) durf ik te betwisten.

Tijdens de laatste tsunami zijn ook een fors aantal Duitsers omgekomen. In de berichtgeving daarna over de slachtoffers heb k nergens in de pers kunnen vernemen (en ook niet in mijn nabije omgeving) als dat het erg zou zijn voor de slachtoffers behalve voor de Duitse slachtoffers.

Misschien begrijp ik u verkeerd?